Falska religioner/D Chopras bok och församlingar

 

bild Google

Jag är allvarligt oroad! Nu går det ju för långt, nej, det har det förresten gjort för länge sedan då det gäller VILLOLÄROR! En församling i staden där jag bor skall läsa och samlas runt Deepak Chopras bok: ‘Den tredje Jesus’ . VA! Det finns bara EN JESUS!  

*

Såhär säger wikipedia om D Chopra:

***Deepak Chopra, född 22 oktober 1946 i Delhi, är en indiskamerikansk läkare (specialist i invärtes medicin och endokrinologi) utbildad i Indien och USA. Han är en ledande författare inom new age, alternativmedicin och ayurveda, enligt egen uppgift påverkad av bl.a. vedanta. Han var aktiv inom Transcendental Meditation (TM) innan han själv bildade skola.***

*

HUR kan en församling sätta en sådan bok i blickpunkten för dem som tror att de är troende, de som inte är troende, och de som söker tro! För de som är verkligt troende flyr väl lång väg, hoppas jag!

*

D Chopra  vill ge nutida perspektiv på vad Jesu undervisning kan lära oss oavsett  vilken religiös bakgrund man har. Frågar du mig så anser jag inte att tron på Jesus är religion eller religiös, för då är man som fariséerna och saduccéerna som ville döda Jesus, och som gjorde just det.

*D Chopra anser också att då man tar Jesu ord BOKSTAVLIGEN ställs vi inför en OMÖJLIG uppgift. Han tycker att vi ska se Jesu uppmaningar som en inbjudan att mötas på ett högre andligt plan*   (typiskt new age!).  Jag är faktiskt illamående av rädsla  då jag ser att fler och fler är inne på en linje som pekar mot helvetet. Församlingen kommer att få ett samtal ifrån mig på måndag. Varning för denne man!!!och hans villoläror!

*

VILLOLÄROR, bibelord: 
Jesaja 32:6
Ty en dåre talar dårskap, hans hjärta gör det som är orätt, så att han handlar ogudaktigt och sprider villoläror om HERREN. Han svälter ut den hungriges själ och hindrar den törstige att dricka. 
 
Gal 5:20
avgudadyrkan, svartkonst, fiendskap, kiv, avund, vredesutbrott, gräl, splittringar, villoläror, 
 

Tit 3:10
En villolärare skall du visa ifrån dig, sedan du varnat honom en första och en andra gång,
 
2 Petr 2:1
Men det fanns också falska profeter bland folket, liksom det bland er kommer att finnas falska lärare som smyger in förödande läror. De skall till och med förneka den Herre som har friköpt dem och drar så plötsligt fördärv över sig. 
 

False teachings in the Last Days/ 

1 Tim 4:1;  Upp 17:1;    Upp 18:4;   Upp 21:7;  Upp 21:8

VIDEO:

http://www.youtube.com/watch?v=i0zLSmKnXPU&feature=related

 Se gärna till höger här på sidan om falska religioner  m m.

 

/Maria

 

2 thoughts on “Falska religioner/D Chopras bok och församlingar

  1. Ojoj, skulle vår underbara Jesus vara för begränsad, han som gör under och mirakel! Ja du ser vart världen är på väg med new age m m liknande flummerier och hemskheter.
    Tack för din kommentar. /Maria

  2. Deepak tycker vi ska ta emot en gnostisk Kristus – den historiske och den teologiske är för begränsad, enligt New Age-pastorer som Deepak Chopra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.