Den globala byn/ Fågeldöd/ MariaEvighet

 

 

 Stress bakom fågeldöd?  Fåglar föll från himlen – igen 

*

Det var som en film, säger Michelle Cavalieri, en av de boende i området, till NBC10.

Det var på tisdagsmorgonen som döda fåglar föll till marken och täckte vägar och trädgårdar i den lilla staden i delstaten New Jersey. Ingen vet hur många fåglar som dött men minst ett 80-tal fåglar har samlats in – de flesta rödvingetrupialer (red-winged blackbirds).

– De försökte flyga men de hade ingen kontroll och kraschade igen, säger Jim Sinclair som blev vittne till händelsen.

Enligt lokala myndigheter ska fåglar inte ha dött en naturlig död, utan troligtvis har fåglarna ätit gift från en lokal bondgård.

– Förundersökningen ger oss intrycket att han har haft problem med fåglar. Han ansökte och fick tillstånd för ett bekämpningsmedel som dödar fåglar. Det tycks ha varit effektivt, säger polisens presstalesperson.

En utredning har tillsatts och man håller på att samla in alla fåglar i området. Fåglarna ska inte vara giftiga men de boende har ombetts stanna inomhus på grund av den kraftiga stanken.

USA har haft flera mystisk fall med massdöd av fåglar. På nyårsdagen förra året rapporterades det om flera tusen fåglar som av oklar anledning hittades döda i Arkansas. De tros, till skillnad från fågeldöden i Millville i tisdags, ha dött av stress från fyrverkerierna.

Alexander Klaar

http://www.gp.se/nyheter/varlden/1.1037244-doda-faglar-regnade-fran-skyn

Jesus är Herre för Evigt. – YouTube videos/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.