Fakta om New Age/ Ormens lögn! Video del 2 av 3

 

New Age

Ormens lögn

*

Ormens lögn (The lie of the serpent) är den andra delen av den kontroversiella kristna dokumentärserien Megiddo (i tre delar). Den första delen handlar om Bibeln sista tidens profetior och hur dessa utspelar sig i historien och idag. I denna andra del visas bakgrunden till New Age och den vetenskapliga utvecklingsläran, och hur icke kristna förhållningssätt förändrat samhället i västvärlden (USA:s från början kristna historia) på många viktiga områden som lag och rätt, vetenskap, kultur, synen på människan och tron på Gud.

New Age är en samlingsbeteckning på mycket gamla mystiska tankegångar och aktiviteter, som under de senaste hundra åren alltmer vuxit sig starka och som konkurrerar med traditionella kristna värderingar och tankar. Enligt dokumentären Ormens lögn, har New Age sin början redan i första Mosebok, där ormen säger till Eva: “Ät av kunskapens träd, ni kan bli som gudar och få kunskap om gott och ont.”

Människan uppmanas i New Age att söka sig själv och få tillgång till inre kunskap (kontakt med andliga verkligheter; mediums, meditation, läsning av esoteriska böcker) och på så sätt rädda sig själv (växa mot ett högre medvetande). Människan är i grunden gudomlig och behöver återväcka denna andliga insikt (illumination). Ur denna mylla kommer New Age-paroller som: “Gud finns inte utanför er, utan inom er. Ni kan utvecklas från att vara människor til att bli alltmer gudalika väsen. Ni har redan evigt liv (genom reinkarnationen). Det finns inget rätt eller fel, ingen synd eller död. Sök en andlig väg och finn Gud i er själva!”

Vem är Jesus?

Jesus är i New Age en “avatar,” (gudomlig inkarnation) eller en guru, som under sitt liv på jorden ägde ett högre gudomligt medvetande som New age-are ser upp till och själva eftersträvar. Vad denna Jesus, med sitt “gudomliga medvetande,” sa om sig själv: Jag är vägen sanning och livet; Jag är livets bröd; Ingen kommer till Fadern utom genom mig; Ni måste bli födda på nytt för att se Guds Rike; Jag är människosonen osv fäster man i New Age mindre uppmärksamhet på.

*
Länk till filmen:

Del 2  http://www.youtube.com/watch?v=UMKW2DVcAqo&feature=related

Janne O / Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.