Ett ord…/Ungdomar gå inte vilse./Avgudar ger ej lycka

 

*

Bestående och evig räddning finns inte hos avgudar

Då och NU har verkligen många likheter. Jesaja 45 handlar om att det bara  finns en Gud –  Men vår tids avgudar försöker ta över-   d v s människor tillåter att de tar över deras liv och frågar inte efter Gud som kan rädda dem-

Vem frågar:
-Vem har skapat mig?
-Vart vänder jag mig i verklig kris?
-Var söker jag efter livets mening?
-Var söker jag efter hopp och trygghet?
-Vem har makten över min framtid?

Frågorna är livsviktiga, ja, och det är livsviktigt att inte bli lurad och komma på fel väg. Allt som vi tillskriver mystiska krafter eller betraktar som heligt är en avgud. Det finns många sådana. Det finns bara en Gud.

Isa 45:18  Ty så säger HERREN, han som har skapat himmelen, han som är Gud, han som har danat jorden och gjort den, han som har berett den och som icke har skapat den till att vara öde, utan danat den till att bebos: Jag är HERREN och eljest ingen.
 
Isa 45:19  Jag har icke talat i det fördolda, någonstädes i ett mörkt land; jag har icke sagt till Jakobs släkt: Förgäves skolen I söka mig. Jag är HERREN, som talar sanning, som förkunnar, vad rätt är.

Isa 45:20  Så församlen eder nu och kommen hit, träden fram allasammans, I räddade, som ären kvar av folken. Ty de hava intet förstånd, de som föra sina träbeläten omkring i högtidståg och bedja till en gud som icke kan frälsa.

Guds  löften är inte hemliga, Gud uppfyller varje löfte,Gud har en bestående och evig räddning att ge genom Jesus Kristus.

Ungdomar hör upp: Ta till er Guds ord och bli räddade för evigheten. Ni går vilse i modellvärlden och i musikvärlden som ger er falska drömmar och avgudar. /Maria

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.