Fakta om New Age /Kundalini Yoga Västerås/ Nej!!

 

Annonser.  Ja annonser finns det gott om, och de kan vara bra att få se. Men något som inte är bra, det är annonserna som strömmar fram om YOGA och Djupmeditation. Svenska Kyrkan har massor av annonser om vad församlingarna i länet har för “andakter” där djupmeditation ingår.

I Västerås vimlar det av kurser i Yoga och Qigong, och Västerås Tidning visar vägen genom annonser. Vad sägs om Medicinsk Yoga, Barnyoga och Sagoyoga? Elände säger jag.

Studiefrämjandet! satsar på att starta upp med: Yoga, Mindfulness, Ayuveda, Shakti Flow, Massage, Sunda barn….

Vad sägs om Afro Yoga Kids?  Nystartarkurser i höst i Västerås samt: Afropowerdance, Global Yoga, Freepowerdance, Viryayoga, Afro/Zenior Rytm, Ashtangayoga m m. Detta är inte bra, vet man inte vad det är????? Det kommer vi till, längre ner på sidan. Jag vill bara framföra att denna staden och säkerligen de flesta städer i Sverige och i världen har denna globala  kommande eller närvarande plåga.  Det vilar ett mörker över Västerås, ett stort mörker.

Ett av flera företag har kurser i :  Mindfulness grundkurs.  Mindfulness endagsretreat.  Mindfulness steg 2. De kallar det “vägen”.

 Det finns bara en väg att gå och det är den  som JESUS visar människan på!

 
Ytterligare ett annat företag har: KUNDALINI YOGA & Meditation: Man lär sig meditera.
Kundaliniyoga firar x antal år i Västerås, det är inte bra anser jag…vet man vad KUNDALINI är?
Det finns också annonser om att få hjälp med att hitta sina tidigare liv!  Vilken smörja, säger jag. Vägen till helvetet är bred.

http://www.elvorochjanne.se/new_age-mystik/index.html

____

 

Svenska kyrkan verkar vara främst i ledet vad gäller samarbete med New age.
Frälsarkransen kan du läsa om här:
http://media.bibelfokus.se/docs/Fralsarkransen_och_livets_parlor.pdf.

Tikva kan du läsa om här:
http://bibelfokus.se/tikva.

Svenska Kyrkan:
En församling bjuder på
:” Frälsarkransen, samtal om frälsarkransens pärlor. Vad de betyder  i vardagen och i vårt inre.”

Alpha-  Grundkurs i kristen tro,  start i höst  Svenska kyrkan  /  Frälsningsarmén
 ____

What Is The Kundalini Spirit? Vad är Kundalini- och dess ande?  En demonisk kraft. Nedan i videon får du en bra förklaring från BereanCall org:

http://www.youtube.com/watch?v=kpSqePkn-p0

____

LÄKARE VARNAR FÖR MEDITATION OCH YOGA:

         VARNING!

Det kan få förödande följder för en människa att praktiserar detta. Här finns all anledning att höja ett varningens finger.
En som varnat för vad det kan leda till är överläkaren Bo G Johnson. I en intervju i Göteborgs-Posten den 20 september 1984 talar han om sina erfarenheter. Artikeln inleds med följande konstaterande:
”Meditation och yogaövningar har i flera fall lett till psykisk sjukdom”.
Ett av de fall som Bo G Johnsson följt var en 27-årig man, utan missbruk eller sociala problem. Denne prövade på den s k chakrameditationen.
Överläkaren berättar hur mannen vid en sådan övning upplever hur en slags energi med stor kraft fyllde kroppen: ”Det handlande om ett energiflöde som sakta steg upp genom ryggraden och upp i huvudet där det liksom exploderade. Han tyckte sig se hur energiströmmar strömmade ur händer och fötter. Dessutom hade han visioner av ormar som steg uppåt i ljumskarna och ville bita honom i ansiktet.” Läs mer i länken!

https://gospel.jesuslever.eu/?p=8445
____

http://www.elvorochjanne.se/new_age-mystik/YungenTidensSlut.html
New – Age: Ray Yungen : Är vi framme vid tidens slut?

____

Det finns mer information att få:  sök information! och se gärna här på sidan om FAKTA OM NEW AGE, för där är vi  NU

/Maria

6 thoughts on “Fakta om New Age /Kundalini Yoga Västerås/ Nej!!

 1. Hej Jag har läst din berättelse, och jag säger att det är satan du mött.Det är många som får sina liv förstörda, ja de dör. Hur många personer tar livet av sig per år? Och varför, och vet man vad som skett innan? satan är den som vill förstöra livet för en och JESUS är den som visar oss vägen till ett NYTT liv med honom, i tro.
  Vad är bäst att göra? Jo att ta emot frälsningen, läs mer här på sidan.
  Jag är fruktansvärt ledsen över att människor tycks höra sådana röster som leder till psykisk ohälsa och som leder till döden.Jag är inte förvånad, nej då, men hatar allt vad satan och hans anhang håller på med. Akta dig! Bli frälst och lev för Jesus i stället för att leta i det mörka.
  JESUS KRISTUS är LIVET, ja han är vägen, sanningen och livet, det eviga livet får du i den frälsning han har att erbjuda dig, be att få lära känna honom. Läs mer här på sidan om vad Jesus gör för alla de som vill veta vem han är. Allah är inte min gud, det finns bara en: GUD, och Jesus är han enfödde Son, tillika Gud.
  Jesus är världens ljus, men världen vill inte ha honom.
  /Hälsn Maria

 2. Hej Anna Tack för att du kommenterar och jag svarar såhär: Jo jag anser att jag vet vad kundalini och yoga och allt annat som står här, är.
  Annars hade jag inte skrivit om det. T o m läkare varnar. Konstigt? Nej.

  Har du läst alla länkar som handlar om detta? Det är källkritik och vet du, BIBELN är verkligen en KÄLLA till Sanningen- för sanningen står där, och Gud vill INTE att man blandar in ockulta saker i sina liv- vilket t ex yoga är.

  Se länkarna och läs alla artiklar så ser du en röd tråd i allt, och den pekar på farligheter.
  Har jag en snäv syn på andlighet? Då svarar jag dig, den bästa synen är att SE på Gud och Umgås med Gud och vara frälst genom Jesus Kristus, för då förstår man detta som står i artikeln.

  Om du inte är frälst och lever med Jesus i ditt liv, då förstår du inte mig, men om du älskar Jesus av hela ditt hjärta skulle du förstå artikeln.
  Jesus vill lära känna dig och visa dig vad det nya livet är- det som du kan få då du ger ditt liv till honom.
  Läs gärna om frälsning här på sidan.Frälst eller att vara ofrälst- det är så stora skillnader i allt. Att vara troende är en dårskap för denna värld, jag vet ju det.

  Hälsn f Maria!

 3. Du frågar hela tiden, “vet de vad det är?” Jag är övertygad om att du själv inte har en aning. Dina referenser är uteslutande andra dogmatiska kristna sidor. Jag uppmuntrar dig till källkritik. Kanske din snäva syn på andlighet är farligare än allt annat.
  MVH Anna

 4. Hej
  Det som du säger här och det vi kan se inm kyrkan o i samhället är verkligen BEDRÖVLIGT! KOLLAR man inte upp vad man ger sig in i?????
  Och man har speciell yooga för barn! som inte vet alls ngt.
  Jag är inte glad åt detta, man ska skämmas! i kyrkan att ta in sådant och sprida det som om Herren ville ha detta i kyrkan! Vad är det för dumheter! De ska veta hut.
  /Maria

 5. Buddhismen och hinduismens ideer kommer in i kyrkan under andra beteckningar: Yoga, mindfullness, KBT, tantra, chakras, holistisk medicin och terapier. Ett steg i taget.

  RKK har också ett ben i dörren: bikt, bönekulor, pilgrimsvandringar, eukaristisk tillbedjan osv.

  Ortodoxa ikoner, repetitiva Jesus-Jesus- bönemantran, mystik, rökelse och fokus på ökenmunkar får också plats.

  Luther och Bibeln (i ekumenisk översättning) får samsas med dessa uttryck i den nya Svenska Kyrkan.

  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.