Evangelium/Under och mirakel

Han kom tillbaka från döden.

36-årige Boris Pilipchuk, löjtnant vid polisen i det Ukrainska Khmelnitskij Districtet lever med sin hustru och tre barn i Novaya Siniavka i regionen Starosiniavskij.

Efter att doktorerna förklarat honom för död chockade han alla genom att återvända från döden. Själv berättar han:

“Jag växte upp som en övertygad ateist. 1996 blev jag en kristen efter att ha hört en predikan i Mariopols av pastor Nikolai Ivashenko. Som en kristen hade jag problem i mitt arbete, men efter ett tag fick jag ofta berättaför mina kollegor om Jesus när vi hade våra raster. Jag var fysisktmycket stark.

Den 27 juli 1998, när jag åkt hem från jobbet, blev jag mycket illamående, kunde inte röra mig och förlorade medvetandet. Jag togs till sjukhuset där jag låg i koma i flera dagar. Så fördes jag till distriktskliniken i Khmelnitskij. Läkarna konstaterade att jag fått blödningar som drabbat 95% av hjärnan. Under tiden de höll på att försöka rädda mitt liv fick jag också en hjärtattack.

Nio olika tester visade att jag var kliniskt död. Mina poliskollegor var chockade och började samla in pengar tillmin begravning. Min hustru ringde till pastor Nikolai, som organiserade kristna som började be för mig. Läkarna kämpadeytterligare 2,5 timmar, men blev slutligen tvingade att ge diagnosen kliniskt och biologiskt död.

Jag såg allting som hände uppifrån och var plötsligt i himlen.Jag såg ett fantastiskt ljus, och en stor stad, som en kub. Jesus mötte mig: ‘Du har en fru och tre barn. Vänd tillbaka till dem – det är inte tid för dig än att komma hit,’ sa han. Jag vände ögonblickligen tillbaka till min kropp, som hade blivit förd till bårhuset. Den kraft som förde mig tillbaka, tryckte upp dörrarna till bårhuset så att de föll från sina gångjärn och vagnen åkte rakt ut ur bårhuset. Min fru stod där, och när jag satte mig upp föll personalen till golvet.

De flydde i alla riktningar och skrek ‘Vem är du? Vad vill du?

Lämna oss!’ Jag sa åt dem att inte vara rädda och bad om mina kläder,och fick sedan tillåtelse att åka hem. Följande två veckor blev jag examinerad (undersökt) av 15 medicinska team, inklusive neurologer och psykiatriker. De sa att om de inte själva varit med om att tidigare gjort de omfattande undersökningarna innan min död så skulle de inte ha kunnat tro på vad som hänt.

De gav mig rådet att hålla det hela hemligt, därför att folk annars skulle tro att jag var tokig. De skrev inte in officiellt i papperen att jag blivit uppväckt från de döda, men idag är alla de som var medoch ställde diagnosen att jag var död – personligt kristna.

 

__________________________

Polismannen i Ukraina trodde på Jesus och var frälst innan han hade sin “nära döden-upplevelse”. Det är många som har haft liknande upplevelser. Men vad det än står om “nära döden-upplevelser”, och hur mycket det än finns att läsa om sådana, så kan detta aldrig ersätta Bibelns ord. Det är endast genom att tro på Jesus som vi kan bli frälsta. Att bli frälst är inget som vi på något sätt kan förtjäna. Det är Jesus som bjuder på det.

“Och i ingen annan finns frälsning; ej heller finns under himmelen något annat namn, bland människor givet, genom vilket vi kan bli frälsta.” Apg. 4:12.

“Därför bör vi så mycket mer akta på det som vi har hört, så attvi inte går förlorade. Ty om det ord som talades genom änglar blevbestående, och all överträdelse och olydnad fick sin rättvisa lön, hur ska då vi kunna undkomma, om vi inte tar vara på en sådanfrälsning? – en frälsning som ju först förkunnades genom Herren och sedan bekräftades för oss av dem som hade hört honom, varjämteGud själv ytterligare gav sitt vittnesbörd genom tecken och under och allahanda kraftgärningar, och genom att utdela heligAnde, allt efter sin vilja.” Hebr. 2:1-4.

På Internet finns massor av “nära döden-upplevelser” att läsa.Men vi får inte räkna med att alla dessa är verkliga upplevelser.Där finns säkert många uppdiktade berättelser. Människor kan ju utnyttja detta för att tjäna pengar. De kan ju skriva och sälja böcker om “nära döden-upplevelser”.

Man blir inte frälst bara genom att läsa om “nära döden-upplevelser”,men många människor kan ju uppfatta det så. Deras rädsla för döden minskar eller kanske helt försvinner. De förväntar sig att när de dör så kommer de till ett annat liv, i en bättre tillvaro. Men om de inte har tagit emot den frälsning som Gud erbjuder genom Jesus Kristus så kommer de i stället till ett evigt helvete, därför att de inte har ödmjukat sig inför Jesus eller bekänt sig tro på honom. /Allan Svensson /Maria/ http://www.algonet.se/~allan-sv/UPPLEV.HTM

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.