Att vittna om Jesus /Elden

 irchgr14.gif

 

Jesus Kristus kom för att tända en eld på jorden.

Han säger: (Luk 12:49)  *Jag har kommit för att tända en eld på jorden. Om den ändå redan brann! Men jag har ett dop som jag måste döpas med,(se Mark 10:38) och jag våndas innan det är över.

Tror ni att jag är här för att skapa fred på jorden? Nej, säger jag, men splittring! Ty där fem bor i ett hus skall de i frotsättningen leva splittrade, tre mot två och två mot tre, far mot son och son mot far, mor mot dotter och dotter mot mor, svärmor mot sonhustru och sonhustru mot svärmor.*

 /Med dessa egendomliga och oroande ord avslöjar Jesus att hans närvaro ofta skapar motsättningar. Han kräver ett ställningstagande, och det är lätt att en gemenskap av människor bryts sönder när några följer honom medan andra vägrar. Det går inte att vara neutral inför Jesus. Vi måste deklarera VEM ELLER VAD som är vår lojalitet och VEM eller VAd vi är överlåtna till. Ibland krävs det att relationer avslutas.

Tar man ställning för Jesus och vill gå den vägen han visar på, då blir det som sagt ofta motsättningar, och man kan räknas för att inte vara klok. ELDEN som Jesus talar om är den eld som skall, bör, brinna i en människas hjärta för att fler skall få upptäcka vad Jesus Kristus gör för oss som vill följa honom, och vi som följer jobbar oförtrutet på för att människor skall nå frälsning. Läs om vikten av omvändelse i Luk 13.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.