Evangelium /

dsc00130.JPG

Lukas evangelium ger en exakt redogörelse om Jesus och hans liv och att presentera honom som den felfrie människan och vår frälsare.

På ett ställe i Lukas (7:43) kan du läsa om frukten av våra gärningar och om vad hjärtat är fyllt av. (Kan läsas även i Matt 7:15) Texten kommer här:

“En god trädsort bär inte dålig frukt, inte heller bär ett träd av dålig sort god frukt. Man känner igen ett träd på den frukt det bär. Fikon växer aldrig på tistlar, och det växer inte heller vindruvor på törnbuskar. Från en människa med gott hjärta kommer goda gärningar. Men en ond människa gör onda gärningar därför att hennes avsikter är onda. Och hennes ord visar vad hjärtat är fyllt av.”

Vad säger denna texten dig? Förmodligen säger den dig det som den säger mig:

I tal och handling avslöjar vi vår verkliga, omedvetna karaktär. Det goda intryck vi vill ge håller inte om vi innest inne är opålitliga. Det som finns i hjärtat kommer fram i vad vi säger och gör.

Därför är det så viktigt att vi arbetar med vår karaktär, att vi tänker på vad vi säger, så att vi inte sårar eller far med osanning. Därför är det också så viktigt att Jesus får komma in i våra liv och hjälpa oss att ändra på det som bevisligen är fel.

Öppna ditt hjärta, låt Jesus flytta in där och han kommer att visa dig ett helt annat liv och beteende….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.