Evangelium / Vinna världen?

dsc00169.JPG

Evangelierna talar Jesu ord. Är det ditt liv som är det käraste du har? Eller är det Kristus som betyder mest för dig? För mig är det Jesus Kristus som är det viktigaste jag har i livet.

Därför vill jag skriva om vad Jesus säger i Luk 9:24-27

“Den som förlorar sitt liv för min skull ska vinna det, men den som strävar efter att rädda sitt liv ska förlora det. Och vad tjänar man på att vinna hela världen, om man samtidigt förlorar sitt eget jag? När jag, Människosonen, kommer i min härlighet och i Faderns och de heliga änglarnas härlighet, ska jag skämmas för alla som nu skäms för mig och mina ord. Men tro mig: Några av er som står här nu kommer att leva och se Guds rike med egna ögon!”

Om DU bestämmer dig för att följa Jesus kommer du kanske att råka in i situationer som är farofyllda och hemska, MEN du är INTE rädd för du vet att Jesus kommer att uppväcka dig till evigt liv.

Den som bara är angelägen att bevara livet har ingen sådan försäkran bakom sig. Hans jordeliv kanske blir längre, men troligen kommer han att finna och uppleva det både trist och meningslöst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.