Evangelium / Var ljus i mörkret. Joh 12:35

Visst har många många människor hört berättas om Jesus! Men alla har  ännu inte tagit emot honom, och så skulle det ju heller inte bli, men alla skulle få HÖRA om honom. Sången nedan tycker jag mycket mycket om, och därför kommer den här, igen, som en påminnelse  om vad han har gjort för oss:

Låt mig få höra om Jesus, Skriv på Mitt hjärta vart ord. Sjung för mig Sången så dyrbar, Skönaste hörd på vår jord, Sången som änglar i natten Sjöngo för herdar en gång: Ära till Gud i det höga, Frihet från bojornas tvång.

 Ref

Låt mig få höra om Jesus, Skriv på mitt hjärta vart ord. Sjung för mig sången så dyrbar, Skönaste hörd på vår jord

2

Säg det mig åter och åter, Huru han Gick på vår jord, Frestad, föraktad och ringa, Talande kärlekens ord.

Synderna mina dom bar han, Smärtorna tog han på sig, Redo att hela och hjälpa, Redo att uppoffra sig.

3

Låt mig få höra om korset, Kvalen och smärtan han led. Visa mig graven I berget där man hans kropp lade ned. O, vilket under av kärlek: Det var för mig som han dog. Det var för mig som han uppstod. Herre min Gud, det är nog.

/Fanny Crosby

Vill man höra om korset idag? Vill man höra om smärtan? Vill man höra om blodet? Idag vill man nog höra lite lättsammare ord och inga sådana som gör ont. Men Jesus led ont för oss alla, han klagade inte .

Jesus säger i Joh 12:35-36:    *Mitt ljus skall lysa för er ännu en liten tid. Vandra i det medan ni kan, och gå dit ni vill gå innan mörkret kommer för då är det för sent att hitta vägen. Använd er av ljuset medan det finns. Då kommer ni att bli ljusbärare.*  En kristen är en bärare av Kristi ljus och sprider det genom sin närvaro. Är du en spridare av Guds Ord? Låt oss alla hjälpas åt i denna mörka tid att vara ljus i mörkret för människorna. /Maria

5 thoughts on “Evangelium / Var ljus i mörkret. Joh 12:35

  1. Hej. Stjärntecken…när vi är frälsta bryr vi oss inte om vilket s k tecken vi är i, men Lejon, ok, de är stora och starka och Juda Lejon som är Jesus är den Herre vi har att tro på och älska- Maria

  2. Ja jag har Lejonet som stjärntecken, alltid roligt att ha nåt gemensamt med Jesus.

  3. Hej Andreas. Jesus benämns på olika vis. Han kallas också olika namn och här kallas han Lejonet av Juda.
    Det finns många namn på denne Mästare. Och han kallas ju t ex för Lammet i Uppenbarelseboken. Därför innehåller många bilder just de namnen han kallas för.
    Han är Jesus Kristus, min Herre.
    /Hälsn Maria

  4. Ser på bilden att det är ett lejon bakom Jesus, är det av nån speciell anledning eller bara för det ska vara fint?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.