År 2010 / Galenskaper på jorden

 

Man kan väl inte säga att världen är god och kärleksfull, så som Gud ville att den skulle vara? Man kan väl heller inte säga att det inte finns några hot emot människor? Det vimlar av otäckheter och bibeln talar klart och tydligt om för oss varför det är så och hur det kommer att gå. När man läser nedanstående så kan man ju undra  vad det är vi lever i? Vansinne, säger jag. Läs artikeln om du inte redan gjort det, den speglar ju galenskaper:

Professor: “Vansinnigt”
USA och Sydkoreas gemensamma krigsövning i morgon kan orsaka ett atomvapenkrig.

Nordkorea säger sig vara redo för ett heligt vedergällningskrig.

– Landet är vansinnigt, säger Bo Huldt, professor vid Försvarshögskolan.

Läget på den koreanska halvön blir allt mer spänt.

Nordkorea har förberett sig för “heligt vedergällningskrig” enligt den statliga nordkoreanska nyhetsbyrån KCNA.

Att USA och Sydkorea ska genomföra en fyra dagar lång militärövning till havs ses som en allvarlig provokation.

– Landets folk och armé kommer att använda sig av kraftfull kärnvapenavskräckning, skriver Nordkoreas nyhetsbyrå.

Kan bli allvarligt
Syftet med USA och Sydkoreas flottmanöver är att hålla Nordkorea på mattan sedan de torpederade en sydkoreansk korvett tidigare i år då 46 sjömän dog. Nordkorea slår ifrån sig alla anklagelser.

USA:s utrikesminister Hillary Clinton varnar för allvarliga konsekvenser om Nordkorea gör något drastiskt.

– USA stöder Sydkorea helhjärtat och kommer att fortsätta med det. Nordkoreas hot orsakar mycket oro i regionen, säger Hillary Clinton, enligt nyhetsbyrån AP.

Världskrig
Enligt professor Bo Huldt på Försvarshögskolan är Nordkoreas uttalande om ett heligt vedergällningskrig inget nytt. Han är inte orolig för att det blir kärnvapenkrig i morgon.

– Smäller Nordkorea av ett kärnvapen kommer landet att utplånas, säger Bo Huldt.

Han är övertygad om att Ryssland och Kina finner det underhållande att USA inte tillåts dominera världsscenen totalt. Lilla irrationella Nordkorea sätter käppar i hjulet.

– Samtidigt måste Kina ta Nordkorea i örat. De kan inte tillåta sådant i sin region.

Långvarigt ordkrig
Utrikesdepartementets talesman P J Crowley uppgav att USA inte har något intresse av att gå in i ordkrig med Nordkorea.

Enligt Nordkorea är flottövningen en tydlig provokation. Den genomförs i Japanska havet öster om koreanska kusten samt i Gula havet nära Kinas kust – något som landet anser bryter mot tidigare inofficella överenskommelser mellan USA och Nordkorea om var övningar bör hållas.

USA har i sin tur flera gånger påpekat att sänkningen av den sydkoreanska korvetten är den tydligaste provokationen sedan Koreakriget 1950-53.

Imponerad av USA
Professor Bo Huldt är imponerad över att USA och Sydkorea varit diplomatiska sedan den sydkoreanska korvetten torpederades. Det mesta tyder på att det var Nordkorea som sköt ned den – men det är inte fastställt att det var sanktionerat från högsta ort.

– Torpederingen var enorm. Hade det varit 1914 hade vi haft ett världskrig. Men nu är alla rädda för kärnvapen, säger Bo Huldt.

Nu hoppas han att världens ledande länder samlas och “sätter sig på Nordkorea”.

– Man måste hålla den nordkoreanska ledningen i styr.

/Aftonbladet

9 thoughts on “År 2010 / Galenskaper på jorden

 1. Hej Janne, det var detta jag misstänkte angående Huldt, det lyser igenom .
  Ja jag är också imponerad över att vi inte får de rätta beskeden/sanningarna eller att någon för fram dem eller gräver djupare och ifrågasätter. Hörde just i dag om de hemliga “läckorna”/dokument som kommit fram gällande Afganistan m m.
  Snurrigt värre
  /Maria

 2. (Citat av Bo Huldt och kommentar)

  1. …Bo Huldt är Imponerad av USA…

  (Sverige är imponerade av USA:s utrikespolitik, som varje dag bryter med USA:s konstitution, som säger att USA inte ska blanda sig i andras affärer, kidnappa människor på gatan och kasta dem i hemliga fängelser mm)

  2. …Professor Bo Huldt är imponerad över att USA och Sydkorea varit diplomatiska sedan den sydkoreanska korvetten torpederades…

  (därför att USA rutinmässigt gör sk falska terroroperationer – CIA sabotage för att höja temperaturen i regioner som man har intresse av att mjölka och ingen blåögd västerlänning anar något)

  3. …Det mesta tyder på att det var Nordkorea som sköt ned den – men det är inte fastställt att det var sanktionerat från högsta ort… (Ring Kissinger!)

  4. …Torpederingen var enorm. Hade det varit 1914 hade vi haft ett världskrig. Men nu är alla rädda för kärnvapen, säger Bo Huldt…

  (Det försiggår en hel rad med snudd på “krigsförklaringar” mot Kina/Ryssland/Iran/Pakistan/Nordkorea mfl följda av diplomatiska övertramp både i Centralasien och i Östasien sedan lång tid)

  5. …Nu hoppas han att världens ledande länder samlas och ”sätter sig på Nordkorea”…

  (Det internationella samfundet med NATO och FN etablissemanget Västvärlden mjölkar vidare på olja och gas tangon över hela planeten år efter år. Och ser vinnande ut. Det finns ju snart inte ett självständigt fungerande land på denna jord!!)

  Bo Huldt vet säkert vad han snackar om i den här artikeln!
  Hur mycket av vad som händer på riktigt ska “små människor” som du och jag veta? Det är frågan!

  Jag är också imponerad av att så mycket skumt för fortsätta på internationell mark utan att någon ifrågasätter det och har något djupare intresse för det!

 3. Tack Janne för dina uppgifter här, jag vet att du är duktig på dessa saker och det glädjer mig att du kan informera om sådant som inte vanlig trött media vill tala om.Jag hoppas att många läser din info och hoppas du kommer med mer att läsa.

  5000 miljarder kr. det är en svindlande summa.

  Jesus lever! Kram f Maria o fam.

 4. USA:s försvarsbudget uppgår till ca 700 miljarder dollar (2010). Det ar ca 1/2 av vad alla andra länder tillsammans spenderar på försvar.

  700 miljarder dollar är ca 5000 miljarder kronor.
  Jag blir snurrig av att försöka begripa siffran…! Haha 🙂 Kram!

 5. Världpolis eller inte?

  * USA:s förvarsbudget har 1/2 jordens försvarsbudget.
  * I NATO är 50 länder inblandade.
  * USA har baser och militär i 63 av jordens ca 195 länder och ca 737 baser utomlands där 2.5 miljoner människor arbetar.

  Hur många länder ska bli inblandade innan vi kan använda ordet världspolis?

  Poängen är att de intressen och diplomatiska spel som försiggår i media/politiken sällan är direkta och ofta är indirekta – dvs. rävspel! Speciellt i säkerhetsfrågor.

  Det pågår militära övningar med “global militär överallt i världen. NATO tränar på många kontinenter tillsammans med många länders armeer – i Sverige, Tjeckien, USA, Kosovo, Sydkorea, Kanada etc.

  Vad har det för betydelse här på sidan eller inte?
  Vi kan inte göra något annat än byta perspektiv och inse att världens politiker har lämnat “nationen” som idé. Nu talar man om/utvecklar världens 10 regioner med “transnationell politik”. Global militär, säkerhet, politik, energifrågor osv.

  NATO tränar i Sverige för Sverige är med som NATO partner. Skulle inteförvåna om Sverige redan är medlev i NATO. Politikerna vågar inte annonsera det än bara!

  Jag försöker inte svartmåla här, bara vara lite realistisk. Kolla upp siffror och effekter och följa utvecklingslinjer. Inte läsa slö media där “allt är bra” år ut och år in, oberoende vad som händer!

 6. Hej Andreas, Jag tror inte att USA är världspolis men de håller på med väldigt otäcka saker och media är inte intresserade av att säga sanningar för då hade det gått ut andra nyheter. Ta tex de övningar som USA skall ha i Luleå, vad pekar det på och varför skall de vara just där, vad ligger i bakfickan? Vet du Janne?
  /Maria

 7. Hej Janne. Det här håller jag med om:

  NK är en grym diktatur, men inte utan att ”större polare” kan dra nytta av läget och skaffa sig geopolitiska fördelar.

  Kontrahenterna i det här spelet
  (Kontrollen över olja och gas/energi i världen)är: USA/NATO – Kina/Ryssland/Iran mfl.

  Ja det är ett grymt spel. Diktaturen i NK är grym, och jag tror att andra länder faktiskt erkänner detta, men vad görs? Vad kan hända?
  US/NATO är kraftere att räkna med då man vet vad som egentligen är på gång. Olja-gas och andra fyndigheter jagar man nu förtvivlat men det sägs inte öppet. /Maria

 8. Men snälla, vill ni ha USA till att vara världspolis hela tiden? Och vad vet denne Bo Huldt?…

 9. Fascinerande att se hur den officiella bilden av “ondskans axelmakter” byggs vidare på i media. Tror alla att lilla Nordkorea är en kärnvapenmakt trots att USA inte medger det? Vem sålde Nordkorea tekniken? Ja, vad jag har hört är det väldigt svårt att framställa kärnvapen, man måste ha hjälp för att framställa dem, eller “spionera till sig” kunskapen. Vem kan ha hjälpt NK att framställa vapnen? Ja, det var ABB/Rumsfeld och BB-gänget som alltid i sådan affärer. Jag tror att NK är en “bonde” i schackspelet som spelas ut mot grannarna, NK skrämmer Kina direkt/indirekt. Bilden NK – USA som motståndere hjälper USA att alltid vara involverade i närheten Kinas gränser. Något som USA vinner på – att skrämma Kina (genom skuggboxningen med NK).

  I hotbilden och följetongen “NK skrämmer världen med kärnvapen”, flyttar USA/NATO fram sina framfötter i Östasien. NK är en grym diktatur, men inte utan att “större polare” kan dra nytta av läget och skaffa sig geopolitiska fördelar. Så tror lilla jag.

  Kontrahenterna i det här spelet
  (Kontrollen över olja och gas/energi i världen)är: USA/NATO – Kina/Ryssland/Iran mfl.

  Inte NK – USA!
  (NK -USA är en strategisk uppbyggnadsfas och regional divide and conquer)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.