Evangelium /Under…

dsc00063.JPG

Under och mirakel finns det gott om. Felet är bara att man inte får reda på alla under som händer. Det var lite grand sådär på Jesu tid också. Hur var det med mannen som var blind men fick sin syn tillbaka?

Om detta kan du läsa i Joh 9:1-41 Fariseerna var inte glada åt att ett under hade hänt med denne man. Mannen hade varit blind sedan födseln, mannen mötte Jesus och Jesus strök lera på hans ögon. Mannen blev tillsagd att gå och tvätta sig i Siloas damm (ordet Siloa betyder: utsänd)

Mannen lydde Jesus och gick till dammen och tvättade sig, och när han kom tillbaka kunde han se. Det var ett under som hade hänt.

Mannens grannar och andra hade känt honom som en blind tiggare, och undrade naturligtvis vad som hade hänt, och frågade mannen om det verkligen var han som varit blind…

Fariseerna ville veta exakt vad som hänt mannen, och de förhörde honom, och de trodde inte på att Jesus hade utfört detta under eller att Jesus var Messias. De sade bland annat: Låt INTE Jesus få äran, utan Gud, för vi vet att Jesus är en ond person.

Mannen svarade då att den som hade botat honom hade utfört något stort, att han nu kunde se var huvudsaken, och ju mer fariserna bråkade med mannen desto argare blev han och sade:

*Det var underligt, svarade mannen, Han kan bota blinda människor, och ändå vet ni inget om honom. Men Gud lyssnar till dem som tillber honom och gör hans vilja. Sedan världen kom till har det aldrig funnits någon som kunnat öppna ögonen på dem som föddes blinda. Om den mannen inte var från Gud, skulle han inte kunna göra det.*

Det hela slutar med att Jesus tar sig ton mot fariseerna, och Jesus talar om andlig blindhet. Han säger: “Jag har kommit till världen för att ge syn åt dem som är andligt blinda och för att visa dem som inbillar sig att de ser, att de inte gör det.”

Man behöver inte ha svar på alla frågor för att vittna om Jesus. Det räcker med att säga och tala om vad Jesus gjort för dig i ditt liv. Den förändring du/de fått skall räcka som vittnesbörd. Man får lita på att Gud använder ens ord så att människor förstår, och att de orden hjälper andra till TRO.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.