Att berätta om Petrus /aposteln

dsc00290.JPG

Aposteln Petrus var en apostel som skrivit två böcker i Bibeln. Petrus ville ge uppmuntran till lidande trossyskon, och han skrev i första hand till judiska kristna som skingrats på grund av förföljelse.

Petrus befann sig troligen i Rom när den grymma förföljelsen under kejsar Nero påbörjades. (Petrus blev senare avrättad under denna period). Över hela det romerska riket blev de troende torterade och dödade för sin tros skull. Församlingen i Jerusalem skingrades och medlemmarna blev utspridda över hela medelhavsområdet.

***Nyckelvers: “Prövningar måste komma för att sätta er på prov och visa om er tro är tillräckligt stark och äkta.”***

Namnet Petrus betyder sten. Jesus gav honom namnet Petrus. Församlingen som ett andligt hus, byggt av levande stenar på grunden Jesus Kristus ( 2:5-9), är en av de bilder Jesus använder. Jesus uppmanar också Petrus i detta sammanhang att sörja för församlingen så som herden beskyddar sin jord (2:25, 5:2,4)

Prövningar, ja prövningar måste alla kristna genomgå. Även den icketroende lider under prövningar, men det tycks som om den kristne lider mer av sina prövningar, pga att man prövas i sin tro. Man håller ut under sina prövningar, man ger inte upp, man har en tro på en stark Gud.

Den som lider för Kristi skull blir delaktig i hans eget lidande. Under lidandet ska vi minnas att Jesus Kristus både är vårt hopp om befrielse och vårt föredöme i att trofast uthärda svårigheterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.