Evangelium / Under och Mirakel. Joh 4:46-54

crssreflect3.gif

Gud är mäktig att göra under. Detta kommer vi att få se framöver, i världen. Gud kommer att visa sin kraft och makt.

Jesus beskriver sig själv som livets bröd, livets vatten, världens ljus, grinden till fårfållan och den gode herden. Johannes återger delar av Jesu undervisning som inte finns på någon annan plats i Bibeln. Jesu andra under är när han botar en regeringstjänstemans son.

” Under vandringen genom Galileen kom han till staden Kana där han en gång hade förvandlat vatten till vin. En regeringstjänsteman, som bodde i staden Kafernaum, hade en son som var svårt sjuk. När han hörde att Jesus hade kommit från Judeen och var på väg genom Galileen gick han till Kana. Där träffade han Jesus och bad honom följa till Kafernaum och bota pojken som låg döende.

Jesus frågade: “Kan ni verkligen inte tro på mig, om ni inte ständigt får se under?”

Men mannen bad: ” Herre, kom med innan min pojke dör.”

Då sade Jesus till honom: “Gå hem igen. Din son är botad.”

Mannen trodde

på vad Jesus sa och begav sig hem. Medan han var på väg möttes han av några av sina tjänare med nyheten att allt var väl och att pojken hade blivit frisk. Han frågade dem då när han hade börjat att må bättre.

De svarade: “Igår eftermiddag vid ettiden försvann plötsligt febern. Då förstod fadern att det hänt i samma ögonblick som Jesus hade sagt till honom: “Din son är botad.”

Och regeringstjänstemannen och hela hans familj blev övertygade om att Jesus var Messias. Detta var det andra under Jesus gjorde i Galileen sedan han hade kommit dit från Judeen.

** De under Jesus gjorde var inga illusioner. Pojken blev frisk trots att han befann sig på fera mils avstånd. Han blev botad i och med att Jesus uttalade orden om hälsa. Avstånd är inget hinder i andens värld. Vi kan aldrig komma så långt bort från Jesus att han inte kan hjälpa oss.**

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.