Evangelium/ Läs om stora och små behov, Jesu fyller dem

 

Går du och bär på saker som du inte tror att Gud är intresserad av? Ingenting är så stort att han inte klarar av det, och inget behov är så litet att det inte intresserar honom.

Läs gärna Markus evangelium kap 8:1-9

Mark 8
Jesus bespisar fyra tusen

1 Vid den tiden hände det än en gång att mycket folk hade samlats, och man hade inget att äta. Då kallade Jesus till sig sina lärjungar och sade till dem: 2 “Det gör mig ont om dessa människor. I tre dagar har de redan varit hos mig, och nu har de inget att äta. 3 Om jag låter dem gå hem hungriga, kommer de att duka under på vägen. En del av dem kommer långväga ifrån.” 4 Hans lärjungar svarade honom: “Var skall man få mat här i ödemarken, så att de blir mätta?” 5 Han frågade dem: “Hur många bröd har ni?” “Sju”, svarade de. 6 Då befallde han folket att slå sig ner på marken. Och han tog de sju bröden, tackade Gud,* bröt dem och gav åt sina lärjungar för att de skulle sätta fram åt folket, och de gjorde så. 7 De hade också några små fiskar, och efter att ha tackat Gud sade han att också de skulle sättas fram. 8 Alla åt och blev mätta, och de plockade upp de stycken som blivit över, sju korgar. 9 Det var omkring fyra tusen där. Sedan sände han i väg dem.

 

Gud är god och hjälper oss med allt i våra liv– om vi vill. Han vill hjälpa alla människor och ta hand om dem, men de flesta vill inte lära känna honom.

/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.