Evangelium /Kyrkl. möten stoppas på Fiji Dagen.se

 

Kyrkliga möten stoppas på Fiji

Militärregimen på Fiji blir allt tuffare mot den nationella Metodistkyrkan. I förra veckan ställdes den årliga kyrkkonferensen in och nu har all kyrklig verksamhet, förutom vanliga söndagsgudstjänster, förbjudits.

I tisdags citerade Fiji Times en militär talesperson som sa att metodistledare från och med nu måste ansöka om tillstånd för att anordna möten (utom gudstjänster) och för att resa utomlands, skriver Christian Century.

Förra veckan ställde militärregimen, för tredje gången, in Metodistkyrkans årsmöte sedan kyrkans president Ame Tugauwe och generalsekreteraren Tuikilakila Waqairatu vägrat att avgå. Båda två har offentligt kritiserat landets odemokratiska ledning.

“Vi är djupt oroade over hur situationen håller på att utveckla sig”, säger Michael King på Metodistkyrkan i Storbritannien.

Metodistkyrkan är det största kristna samfundet på Fiji och representerar cirka en tredjedel av de 850 000 invånarna på öriket i Stilla havet.

Webbredaktör
johannes.ottestigdagen.se

/Det är inte förvånande att detta sker som skrivs här. Kristna sammankomster kommer att stoppas mer o mer och vi får vänja oss vida tt vi inte är önskvärda. Vad sade Jesus om förföljelse? Att de är oroade på Fiji förvånar mig inte alls. Det ligger ju i tiden. Förföljd för sin tro- ja det kommer väl de tiderna också där. Man måste ju/kommer att/ stoppa evangelisation till varje pris framöver./Maria

2 thoughts on “Evangelium /Kyrkl. möten stoppas på Fiji Dagen.se

  1. Hej Kyllikki
    Det har hållit på länge, men det syns tydligare och tydligare, och det kommer mer o mer bli en jakt på människor, därför måste man välja- att gå med Jesus eller låta bli. Skona sitt eget liv och förskjuta honom/missat liv för egen del (det eviga livet) eller gå med Jesus ända fram.Halleluja! SÄND OSS ALLA SOM TRO! /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.