Evangelium /Jesus frälser

Evangelium. Ja det är livsviktigt att evangelium predikas. För det finns en hel värld utav människor som är skilda från Gud. Men de vet inte om det.

Jesus föddes in i den här världen för vår skull. Han var utan all synd, och levde utan att synda eller svika. Han blev korsfäst för allas vår skull och han uppstod för att vi skulle få leva. Genom sin död betalade han priset för vår arvssynd och våra verkssynder.

Efter Jesu uppståndelse dör inte människan den eviga döden, för alla som tror på honom OCH tar emot frälsningen av nåd får ett evigt liv. Människan är då INTE längre skild från Gud.

Hur skall man då kunna väcka människor att ta emot evangelium? Ja, den här världen är väldigt kall och oförstående, så hur skall man kunna föra ut evangelium? Vem kan övertyga människor om att det finns faror som tar deras liv ifrån dem? Att skyddet finns i frälsningen?  Människor kan inte frälsa sig själva, men Gud kan frälsa dem, han har lovat att göra det genom att sända sin helige Ande.

Här har jag tagit bort adressen till Arken- jag rekommenderar inte att gå dit-  (äldre inlägg kollas upp av mig)

“Alla har syndat och gått miste om härligheten från Gud, och utan att ha förtjänat det blir de rättfärdiga av hans nåd, eftersom han har friköpt dem genom Jesus Kristus.” /Rom 3:23-24

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.