Evangelium /Gud välsigne alla dessa modiga..

 

Många av våra berömda evangelister är just vad de är: berömda . Men det betyder inte att de verkligen är utsända av Gud. Många av dessa personer rör sig bland ett visst klientel (d v s bland andra s k berömda) kan man kanske säga.  Paulus var utsänd av Gud. Paulus var ensam och fick lida mycket, och inte många ville hjälpa honom, men just därför var han den person som Gud hjälpte och Guds nåd var över Paulus liv.
Var finner man stora gudsmän idag? Var läser man om dem? och var verkar de? Var är de som vågar att verkligen lida för evangelium? Jag tror inte att många av de “stora” evangelisterna idag är så tuffa och modiga och överlåtna som Paulus var. Det finns ju också en hel drös med falska profeter och annat folk… 2Ti 4:16 säger:  “Vid mitt första försvar inför rätta kom ingen mig till hjälp, utan alla övergåvo mig; må det icke bliva dem tillräknat”.
 
Stora gudsmän lyder Gud, de lyder ingen annan. En kristen sägs vara en dåre, javisst, och en kristen som vågar livet för evangelium är ännu mer dåraktig. Jag tror det är dags att tänka över saker och ting nu, för Gud kan ju vilja komma att använda en del av oss människor som tror. Man bör ta reda på hur villig man är att gå ut och kanske få lida för att man öppnar munnen om Jesus. Gud vet, bara han vet, vem han har kallat till att vara en lärjunge och tjänare. Våra hjärtan bör vara fulla av längtan att få sprida Guds Ord och även att ta risker för Jesu skull, han dog ju för oss.
Jag tror inte att den som verkligen älskar Gud kan skiljas från honom av faror, eller andra hemskheter. Är man ett Guds barn så lyder man.

– Coca Cola är mer känt för människor än vad Jesu ord är, och det betyder ju att människor inte fått nå frälsningen.
Torterad för Jesu skull? Ja. det är en okänd skara människor varje dag som torteras för Jesu  skull. Gud välsigne alla dessa modiga människor som bara har Jesus i hjärtat. /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.