Evangelium/ Förhållandet till Gud…Jesus predikar

 

Jag undrar vad den farisé tänkte  (Luk 11:37-54)  och hur chockad han troligtvis blev då Jesus  anklagade dem och de laglärde vid en middag. Hade inte du också velat vara med och sett Jesus även vid detta tillfälle…….
Fariséerna njöt av att tänka på sig själva som “rena”, men deras attityd både mot Gud och mot andra människor visade tydligt att de inte var så rena som de trodde.
Jesus säger dem att en fruktansvärd dom väntar dessa män,och naturligtvis var inte detta populärt och efter denna stund hoppades de arrestera Jesus för hädelse, spridande av villolära och brott mot lagen.
Men de kunde inte komma åt honom på grund av hans ord utan de måste hitta en annan och laglig grund för arrestering.

Många tror att Jesus (-barnet)  föddes  i december men det tror inte jag så att tala om Jesu arrestering och död kan ju tyckas märkligt, men håll till godo med texten och läs gärna den fantastiskt spännande texten i Lukas kap 11 om Jesus och hans anklagelse….

Lukas kapitel 12 är också mycket lärorikt då det står om hyckleri, och hyckleriet är ju mycket utbrett i våra dagar.

*Luk 12:4  Men jag säger eder, mina vänner: Frukten icke för dem som väl kunna dräpa kroppen, men sedan icke hava makt att göra något mer.
Luk 12:5  Jag vill lära eder vem I skolen frukta: frukten honom som har makt att, sedan han har dräpt, också kasta i Gehenna. Ja, jag säger eder: Honom skolen I frukta. – *

/Maria

*En frälsare dyrbar är Jesus, Guds Son, Han frälst mig och allting gjort väl. I urtidens klippa jag vilar så nöjd, Där hugnas min längtande själ.*  /F Crosby

2 thoughts on “Evangelium/ Förhållandet till Gud…Jesus predikar

  1. Hej! Sången är fin men jag vet inte var den kan finnas på engelska. Leta på Fanny Crosby på nätet. Jag hittade nog bara de raderna den gången. Jag ska se om jag kan finna den. Hälsn Maria

  2. Hej, jeg er interesset om denne sangen av Fanny Crosby. Kenner du den engelske texten til sangen. Jeg har prövet at finne den men har ikke lykkes.

    Med venlig hilsen,

    Brynhildur R. Höskuldsdóttir

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.