Den globala byn/ Alla behöver Jesus och frälsningen

 

Är man gripen över synden och sorgen och upproret idag? Är våra makthavare och övriga människor som innehar toppositioner upprörda över synden? Men. De syndar ju själva, eller hur?

Är man klädd i sorgdräkt och ger dagar och veckor till ångerns tårar?  Nej det ser inte så ut, människorna ser ut att ha det väldigt kul, på det hela taget.

I Nineve ångrade man sin synd utan att man fått löfte om NÅD. Ångrar man sina synder där du och jag bor?   Vänder tusentals om och går till Gud och gråter och ber om nåd?  Nej! det gör man inte. Tyvärr känner man nog inte så mycket skuld som man faktiskt borde känna..

“Luk 11:30  Ty såsom Jonas blev ett tecken för nineviterna, så skall ock Människosonen vara ett tecken för detta släkte.
Luk 11:31  Drottningen av Söderlandet skall vid domen träda fram tillsammans med detta släktes män och bliva dem till dom. Ty hon kom från jordens ända för att höra Salomos visdom; och se, har är vad som är mer än Salomo.
Luk 11:32  Ninevitiska män skola vid domen träda fram tillsammans med detta släkte och bliva det till dom. Ty de gjorde bättring vid Jonas’ predikan; och se, här är vad som är mer än Jonas.”

*Om du vinner jordisk makt och ära, Vinner världens gunst och härlighet, Men förlorar vad Guds nåd kan giva, Tomt blir livet, mörk din evighet.*

Är det inte dags att visa Gud att man vill vända om? Varför bor det så många hårdnackade människor …..på jorden?

*Vill du vinna liv för evigheten, Och den härlighet, vars glans ej dör, Räkna såsom intet vad du äger Endast Jesus själen saliggör.* /E Eklund

Förkrosselse, -det är bra att få vara i.

/Maria

2 thoughts on “Den globala byn/ Alla behöver Jesus och frälsningen

 1. Ja man kan fundera på hur många diktatorer som skall störtas, och om man tror att det blir bra av det. Troligtvis inte.
  De flesta är inte frälsta, bär på synd, hur ska de bli fria? Genom att få höra evangelium, bli frälsta, hur ska det annars gå till…
  /Maria

 2. I Jonah bok säger Gud till profeten, när han sätter sig tillbaks och väntar att Nineveh ska förstöras (trots att de hört vad han har sagt dem, vänt om och ångrat sin synd): “Har du rätt att vara upprörd?”

  Vad är viktigare?

  Att vi försonas med Gud (oberoende av etnisk tillhörighet och gammalt groll)

  Eller:

  Att vi får upprättelse för de synder andra begått mot oss (revansch mm)?

  Nineveh ligger i Syrien -ett land vissa skulle vilja se i ruiner idag igen.

  Assad och Assadfamiiljens avgång gör Syrien en diktator fattigare, och det vore ju bra. Däremot blir de som är kvar inte fri från synder, bara för att man gör sig av med diktatorn. Inte vi heller!

  Hur många diktatorer, och diktaturer, måste man ta kål på innan vi medborgare känner att VÅR synd är sonad? Ja, så kan man fundera! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.