Evangelium /Familjeträd

 namnlos-harlig-ar-jorden.jpg

I Matteus evangelium kan vi i det första kapitlet läsa om Jesu familjeträd. Jag tänkte följa Matteus en bit på vägen i Bibeln och visa om vad som händer, kanske du blir inspirerad att läsa:

*I de första 17 verserna, som omspänner en tidsrymd av 2000 år möter vi 46 personer. Alla de nämnda hade det gemensamt att de var förfäder till Jesus, men vad gäller personlighet, andlighet och erfarenhet avr de verkligen olika. Några av dem var verkliga troshjältar, t ex Abraham, Isak, Rut och David.

Andra, som Rahav och Tamar, hade tveksamt rykte. Några var ganska slätstrukna personer, t ex Hesron, Ram, Nahshon och Akim, medan andra, som Manasse och Avia var onda människor.

Guds handlande genom historien låter sig varken begränsas av människors fel och brister eller av deras synd. Gud har valt att handla genom vanliga människor. På samma sätt som Gud använde människor av olika slag för att förbereda för sin Sons ankomst,  g e n o m- f ö r  han i dag sin vilja genom människor med de mest skilda förutsättningar.

Guds makt och kärlek är lika stor i dag som någonsin tidigare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.