Ett ord till dig/Guds karaktär och kärlek/ dec och “jul”

 

*

Guds karaktär finns representerad i varje människa som han skapat. Kom ihåg att Guds Ande är beredd och villig att samarbeta med dig om du skulle känna dig värdelös eller till och med börjar  hata dig själv.

Gud vill att du skall återspegla honom och han vill göra dig till allt han har avsett dig att vara.

Gud tänker alltid på dig (Ps 139:17-18). Varför skulle vi inte respektera oss själva när han har sådan omtanke om oss?
Gud vill skydda oss ifrån att falla och han är beredd att ta emot oss om vi skulle göra det. Eftersom han tänker på oss så mycket borde inte vi då kunna ha honom i våra tankar dagligen?

December är en knepig tid för både troende och otroende- men bägge leden gör fel: de firar en högtid som egentligen är påhittad, och på “jul” skall man vara snäll. Därför är det många som får lida i “onödan” för de tror ju att alla andra får gåvor och god mat på “jul”, vem minns inte sagan om “Flickan med svavelstickorna”? Flickan dog av svält på “julafton”. ..Och  pengarna rullar, och krisen finns inte i Sverige, för Sverige är starkt som Pippi Långstrump sade A Borg.

Gud vill att du skall veta sanningen om allt som han vill lära dig, börja att se dig omkring och du ser strax att allt inte är som det borde, och att mycket är bra, för är man en troende så vaknar man och lär sig att se verkligheten och framförallt förstår man vem JESUS är. Jesus vill leda dig fram på livets väg, vägen med honom är inte alltid lätt , men nödvändig.

*Omkring ditt ord, o Jesus, oss stilla gör Och fram till livets källa av nåd oss för! Du ser i varje hjärta dess djupa nöd. Du ensam kan oss mätta med livets bröd.* A Ölander

/Maria

 

2 thoughts on “Ett ord till dig/Guds karaktär och kärlek/ dec och “jul”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.