Ekonomi /Frimurarnas ledare möts i EU/ Kris./ Länkar

 

Frimurarnas ledare möts i EU

Från www.nyapolitiken.se

http://www.thenewamerican.com/world-mainmenu-26/europe-mainmenu-35/10055-masonic-leaders-meet-eu-bosses-to-talk-democracy

Written by Alex Newman 
Monday, 05 December 2011 06:00

 
Frimurarnas toppledare träffade cheferna för Europeiska unionens institutioner för att diskutera spridningen av “demokrati” och mänskliga rättigheter inom EU’s så kallade grannländer, enligt en uppbackning   utfärdad av den brysselbaserade kontinentala regeringen. Kritiken av den överstatliga regimen, påpekade under tiden, det ironiska av att ha en ickevald regional härskare som diskuterar demokrati – speciellt då efter att Italiens och Greklands ledare fått avgå.

Vid mötet den 30 november, under parollen “Ett partnerskap för demokrati och delad välstånd”, fanns det en gemensam vilja att främja de demokratiska rättigheterna och friherna, sade EU-kommissionens ordförande José Manuel Barroso, som är en fd underjordisk maoistisk ledare från Portugal, innan han antog en mer moderat hållning och anslöt sig till den politiska världen.

Bland de EU-tjänstemän som var närvarande vid konferensen var Europaparlamentets talman Jerzy Buzek och Europarådets ordförande Herman van Rumpuy. “Att bygga en framtid baserad på demokrati, pluralism, rättsstatsprincipen, mänskliga rättigheter och social rättvisa är en uppgift och en ambition för EU, och mycket återstår fortfarande att göra, inte bara i EU’s närområden utan inom våra länder också, sade kommissionens ordförande José Manuel Barroso i ett tal. Jag är glad att se att deltagarna delar en djup oro för att främja de värden som måste förbli kärnan i det europeiska projektet”.

Europeiska fria frimurarnas ledare vid mötet var stormästaren Guy Arcizet från Grand Orient i Frankrike, president Joseph Asselbergh från Grand Orient i Belgien, stormästare Radu Balanescu från Nationella storlogen i Rumänien, och stormästare Paul Geisen från Grande Loge i Luxembourg, liksom frimurarnas toppledare från Portugal, Italien, Tyskland m.fl. Sekulära och humaniska organisationer var också representerade.

En genomgående allmän oro fanns bland de flesta ledarna angående den nuvarande krisen. Det finns då en risk att demokratiska värden och friheter degraderas, sade kommissionens talesman till The Observer efter mötet. Den Europeiska Humanistiska Federationens chef, David Pollock, som också deltog i mötet, sade att ateisterna inte var välrepresenterade och att EU och dess teknokrater räknade med en allt större makt på bekostnad av demokrati och frihet. Tydligen delade även andra på mötet hans uppfattning, om de negativa trenderna inom det regionala systemet. Men EU nämnde ingenting om det.

Enligt ett pressmeddelande från toppmötet, sade deltagarna att de “välkomnade EU’s engagemang för att främja och skydda de demokratiska fri- och rättigheterna inom EU och utanför. De har också uttryckt sin vilja att samarbeta med europeiska institutioner för att främja “demokrati” och “social rättvisa”, sades det i uttalandet.

Ironiskt nog, skedde nämnda möte på samma plats som var man antog Lissabonfördraget. Kritiken till fördraget, i huvudsak  en packad version av den europeiska konstitutionenhar, noterat att det var uppifrån och ner det mest odemokratiska fördraget som prackades på befolkningen. Den hade total avsaknad av intresse för väljarna och makten har ökat under de senaste månaderna i takt med att den ekonomiska krisen eskalerat över hela blocket. Genom att använda “finansiell stabilitet” som skäl, har  i tysthet prackat på en konkursmaskin som går över alla euroområdets medlemmar och kräver obegränsat av skattebetalarnas pengar och  utan inblandning från nationella regeringar eller medborgare.

Kritiker säger att mekanismen är en “diktatur” allt igenom. Flera dagar före mötet, angrep EU med en anti-demokratisk mobbning det demokratiska Schweiz och hotade väljarna med motåtgärder om medborgarna från ett välmående icke EU-land vägrade att rösta för högre skattesatser. Landets långa tradition av direkt demokrati har visat sig vara utomordentligt besvärlig för den överstatliga regimen, så Schweiz fortsätter att locka med låg skatt företag och kapital bort från de höga skatterna som existerar inom EU.
Märkligt nog, att samma dag som “demokratitoppmötet” med frimurarnas ledare gick av stapeln meddelade EU’s president Herman Van Rompuy att omröstningen var i stort sett irrelevant när det kommer till viktiga frågor. “Vi måste visa att euron är ett oåterkalleligt projekt – ett irrelevant objekt”, sade han, trots att den gemensamma valutan har blivit allt mer impopulär bland européer, som varit överväldigande motståndare till systemet även innan krisen. Men den antidemokratiska hållningen för EU och dess icke valda ledare har inte gått obemärkt förbi. Med objektivt mått mätt, är euron ett misslyckande. Och vem är ansvarig? Jo, naturligtvis ingen – eftersom ingen av er är valda – eller har någon demokratisk legitimitet för de roller som de för närvarande har inom den här krisen”, sade parlamentets EU-minister Nigel Farage från det brittiska Labourpartiet. Han är en av de mer kända kritikerna inom EU, vars passionerade tal har setts av miljoner världen över.

När den grekiske premiärministern George Papandreou reste sig upp och använde ordet “folkomröstning” hos Olli Rehn, som är ansvarig för europeiska ekonomiska- och monetära frågor, beskrev man det som ett “brott mot förtroendet” och dina vänner har burit sig åt som en flock hyenor, dundrade Papandreou. Det var ett absolut motbjudande skådespel. Efter Grekland, riktade den odemokratiska EU-apparaten sig mot Italiens valde ledare, fortsatte Farage. Och inte nog med detta, man beslöt att avsätta Italiens fd preminärmister Silvio Berlusconi. När han togs bort, ersattes han med Mario Monti, en fd EU-kommissionär, en av arktitekterna bakom denna europeiska katastrof och han var inte ens medlem av parlamentet. Han serverade dessutom den hårdaste kritiken mot EU’s president von Rompuy.

“Jag hade fel om dig… jag sa att du skulle vara den tysta mördaren för nationalstatens demokrati, men du är inte det längre, du är ganska högljudd om det, sade Farage, medan Rompuy satt och vred sig på sin stol. Vad i Herrans namn ger dig rätt att säga det till det italienska folket?”

http://www.youtube.com/watch?v=t_1-6sPhXSU&feature=player_embedded

Tjänstemän i den regionala regimen träffas regelbundet med religiösa företrädare och andra valda ledare. I maj anordnade Barroso för “ledande företrädare” för kristendomen, judendomen, islam och buddismen ett liknande “demokratimöte”. Enligt uttalandet som släpptes från den tiden hade EU’s chefer för avsikt att försöka “bygga upp ett partnerskap” med religiösa figurer medan man trummade för ett stöd för integrationenen och EU-projektet inom deras regioner. Vårt EU bygger på en grund som inte kan skapa sig själv. Det bygger på föreställningar och övertygelser hos våra medborgare. Det bygger på organiserade värderingar i samhället. Vi behöver såväl religiösa som filosofiska och konfessionslösa organisationer för att kunna bygga upp och vårda våra gemensamma värderingar”, sade Europaparlamentets talman Jerzy Buzek i ett uttalande efter senaste veckas möte med frimurarledarna.

“Vi behöver dem för att bygga broar till andra delar av världen, särskilt till våra närområden. Det är därför som dagens dialog är så viktig”. Det är fortfarande oklart varför icke folkvalda EU-bossar spenderar så mycket tid till värnpliktens “demokrati”, medan de öppet undergräver viljan hos medborgarna allt oftare. Men även om den regionala regimen i Bryssel var i avsikt att befrämja demokratin, har några av världens viktigaste tänkare påpekat att rättssäkerheten och skyddet av de enskildas rättigheter, är enligt ett republikanskt statsskick vida överlägsen mobbregeln.

Related articles:

 Lisbon Treaty Builds EU Super-state

EU Threatens Tiny Switzerland Over Low Taxes

Bilderberg Leader Mario Monti Takes Over Italy in “Coup”

Central Banker Takes Over Greece; Demands Tax Hikes, More EU Control

Critics Blast New ECB Boss, EU Banker “Coup D’Etat”

EU Creates “Dictatorship” Under Guise of Financial Stability

EU Targets Tax Exemptions For Non-Profits

EU Tells Sweden to Rescind Wolf-hunting Licenses or Face Legal Action


Poll: British People Overwhelmingly Ready to Leave EU

EU Seeks Vast New Powers, Direct Taxes

EU Spends Millions a Year to Teach Americans the Virtues of Socialism

/Maria

2 thoughts on “Ekonomi /Frimurarnas ledare möts i EU/ Kris./ Länkar

 1. Jag tycker det är skrämmande det om utspelas framför våra ögon nu, men vem reagerar?
  Diktaturen är uppfunnen på nytt men i annnan fotm, stadigvarande och kommer att vara totalt krossande.
  Vi troende har inte något alls med dess människors värderingar att göra, vi avskyr deras spel och deras våld.
  Tummen ner till allt detta som sker nu. Vi överlever tack vara Jesus Kristus och en gång får vi resa hem och leva ett annat liv. Där slipper vi sådana ledare, vi fortsätter att lyda Jesus. AMEN. /Maria

 2. Här gäller det att vara överens vid vägskälet.

  Intressegrupper träffas för att skriva under med sin lojalitet mot Riket:

  Frimurrar och ledare för NGOs. Ovalda finansstabiliserare statschefer och ministrar.

  “Vi behöver såväl religiösa som filosofiska och konfessionslösa organisationer för att kunna bygga upp och vårda våra gemensamma värderingar”, sade Europaparlamentets talman Jerzy Buzek.”

  Fråga

  1 Vart var Kyrkans obestridlige Ledare i denna demokratins högborg?

  2 Vilka gemensamma värderingar har vi kristna/vi medborgare med dessa figurer?

  3 USA har infört den demoratiska/republikanska “Superkommiteen” (12 medlemmar!) för finansstabilitet, och Kongressen får finna sig i vad kommiteen vill skära ner i budgeten. Superkommitté – det låter som Centralkommitté/Politburo, det!

  4 Esm ska utanför parlamenten göra samma sak i EU.
  Det är ny demokrati det! Haha

  5 “Ny demokrati,” är det EUs namn för vad som hette gammaldags diktatur i historieboken?

  6 Lycka till! man måste ju önska alla inblandade lycka och Guds välgång i så svåra trassligheter som de försätter sig i. De vill göra oss fattiga, de rika rikare och sätta sig själva utanför all politisk kontroll. De är ju sorgligt att vi fått sådana “ledare.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.