Ett ord till dig/Jesus är nära, honom tillhör makt och ära

 

Tankar

Vi känner inte till någon annan värld än denna vi lever i här och nu, och denna jorden, och innan man lärt känna Gud, (det är åtminstone min uppfattning) så tycker man att allt är så bra så bra.
Men jag vill ju berätta att när man växer i Gud, och får kännedom om all hans kärlek och trofasthet och mirakel och allt annat underbart: då förstår man hur förljugen och smutsig världen faktiskt är. Jag har tänkt på detta faktum så länge och vill uttrycka min avsky över hur allt är uppbyggt och hur välregisserat allt är. Men ändå ser man fällorna och njuggheten och förstörelselusta och de självbelåtna flinen och grimaserna….och katastroferna

Var är Gud i allt detta? Jo han finns ju- men man märker inte, ser inte  vår befolkning  öppet ära och prisa honom i glädje!

Vi känner inte till någon annan värld än denna och jag upptäckte en gång för längesedan  att Gud säkerligen känner sig mycket vred och förnärmad över människors kallhet och själviskhet…..och en dag kommer en dom…

Det är sommar nu, och semestrar, och kristenheten träffas i olika sammanhang…jag hörde för en del år sedan följande sägas:  Ja nu är semestrarna slut och nu kan man börja med bönerna igen, man har ju varit ledig från församlingen och cellgrupper hela sommaren…………………….är det så att inte Gud är med dagligen och varenda stund i en kristens liv? Tydligen inte. I alla fall reagerade jag starkt över orden…

Nuförtiden känner många till att korruptionen blivit värre, att människor svälter och varför, ja man är ju mer upplyst på alla sätt, men inte då det gäller vad som sker mitt framför ögonen på oss: Avfallet från Gud, avfallet och marschen mot Rom….. gillar jag inte.

Man skojar och pekar finger åt den som tror och Gud är inte värd många ören…men jag älskar honom:

1 *Se, Herren är uppstånden, Han än bland oss syns gå. Jag vet att Jesus lever, Vad än man säga må, Jag ser hans goda händer, Jag hör hans milda röst, När prövningar mig trycka, Är han min tröst.

2 Hans kärleksfulla omsorg Jag skönjer var jag går, Och ej jag fäller modet, Om än min väg blir svår. Jag vet att han är med mig I livets kamp och strid, Och honom tillhör makten Till evig tid.  / AH /

Kram f Maria

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.