Ett ord till dig /Givande. /Nyheter/ Jak 2:5

 

13/4 2011

Kristna ledare i USA: Tionde inget krav i Bibeln

En majoritet av evangelikala ledare i USA anser att Bibeln inte säger att kristna ska ge tionde.

Enligt en undersökning av National Association of Evangelicals anser 58 procent av ledarna att det inte är en plikt enligt Bibeln att ge tio procent av sin inkomst till församlingen.

Många av de ledare som svarat på frågorna i undersökningen säger att Bibeln inte kräver av den kristne att ge tio procent av sin inkomst och understryker att det är viktigt att ge för att man vill det – inte för att man känner sig tvingad.

Bland ledarna själva är det dock en överväldigande majoritet som ger tionde. 95 procent av de evangelikala ledarna uppger att de ger minst tio procent av sin lön till församlingen, skriver christianpost.com.

Samtidigt rapporterar Empty Tomb Inc att evangelikaler i USA i genomsnitt ger fyra procent av sin inkomst till församlingen. Och bland samtliga kristna är siffran ännu lägre – 2,43 procent.

Att ge tionde kommer ursprungligen från Gamla testamentet i Bibeln. Ett exempel är i Femte Mosebok 14:22 där det står: “Du skall lägga undan tionde av allt du skördar”.

Thomas ManfredhThomas Manfredh
Reporter
thomas.manfredhdagen.se

_____

Ett ord idag:    Gud har valt ut fattiga människor att vara rika i tron. Himmelriket tillhör dem, för det är den gåva som Gud har lovat alla som älskar honom./ Jakob 2:5/ Jakob menar  här inte bara fattiga utan de som valt en enklare livsstil och som kanske föraktas i överflödssamhället..Kanske man väljer att tjäna- före att härska- närhet till människor före ekonomiskt oberoende-  lugn och ro före makt.

_____

Egyptens unga kämpar mot klockan inför valet

Libyer fruktar delning

Långsam nydaning i Egypten

Libyska rebellerna föreslår eldupphör

Visa fler artiklar

Skolornas brandskydd brister

Pawlenty vill bli president

Brasilien röstar om vapenförbud

EU vill se ivoriansk samling

Mera Nyheter

”Bara muslimska länder svartmålas”

Mera Opinion

Gud välsigne dig.  Ta vara på din dag och den tid du har. /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.