Ett ord till dig /Be om mod att göra hans vilja

 

*

Man tittar sig omkring och ser att människor inte vill leva till Guds behag. Det vill säga: Man vill inte leva så som Gud vill och då förstår man inte sitt eget bästa.  Det gjorde ju inte jag heller en gång…det kunde gått mer än illa.

När kärleken till Jesus får tränga djupt ner i hjärtat, så ser man förändringen i sitt eget liv, och i de andras som bett om att Gud skall göra samma sak i deras liv. När man får hjälp av den Helige Ande att leva till Guds ära, då vet man att man kan fortsätta och fortsätta, och fortsätta att vandra med honom, trots alla dalar, det finns ju höjder också!

När man blir stilla inför Gud, (hur ofta är man stilla i dagens samhälle? Man jagar ju fram…) så kan man lyssna och han talar! Ja han talar till den som vill höra.
Många människor säger att de aldrig hör honom, men det kan ju bero på att de inte är stilla, och de kanske inte törs/vågar höra vad Gud säger.

När man är stilla får man lärdom, man får klokhet, ja vishet. och när man handlar efter det Gud säger, ja då är man i samklang med hans vilja. Om man hela tiden gör sin egen vilja och vandrar iväg i trotsigt mod, då kan man inte räkna med att Gud skall tala, så mycket vet jag eftersom jag i livet gjort just så. Men…jag vet vägen sedan länge, men vägen kan vara svår ändå.

Detta ovanstående ville jag skriva till de som undrar varför man inte hör eller förstår Gud, det kan ju bero på olika saker, man kan ju vara för självcentrerad för att vara stilla och lyssna och för att följa hans bud och Ord.

Gud är god! 
Be om mod och be att Han skär av de grenar som inte bär frukt.

*

Tack Gud, för att du tar hand om mig.

*

Hebr 4:12
Ty Guds ord är levande och verksamt. Det är skarpare än något tveeggat svärd och tränger igenom, så att det skiljer själ och ande, led och märg, och det är en domare över hjärtats uppsåt och tankar.

Ef 6:17
Tag emot frälsningens hjälm och Andens svärd som är Guds ord

/Maria

 

 

2 thoughts on “Ett ord till dig /Be om mod att göra hans vilja

  1. Hej
    tack, verserna är fina att ta till sig och jag hoppas man gör det.
    Mycket har jag lärt mig under åren som gått och det är att man når botten och kan vara på botten ganska länge- det är bara Gud som kan klara sådant som inte jag klarar och jag ropar konstant på hjälp.
    Han hör. Han lyssnar. Vi ber och han hör om det är enligt hans vilja.
    /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.