Ett ord till dig/ Att inte tro

 

Aposteln Paulus lyckades verkligen beskriva syndens oundvikliga nedåtgående spiral. Man börjar med att förneka Gud, sedan skapar man sig en egen föreställning om hur han borde vara, och så faller man i synd- sexuell omoral, girighet, hat, avundsjuka, mord, våld, lögn, bitterhet, skvaller och så vidare…

Till sist hatar man Gud och uppmuntrar alla andra att göra detsamma. Det är INTE Guds fel att det blir så här, men när människan väljer bort Gud tillåter han henne att leva som man själv valt.

Väl fångad i den nedåtgående spiralen kan man inte själv ta sig ur den. Syndaren måste sätta sin tro till Kristus för att komma på rätt spår. Dessa människor har alltså valt att förneka Gud, och Gud har tillåtit dem att göra det.

Vanligtvis hindrar han oss inte att fatta beslut som är emot hans vilja. Han tillåter oss att förklara oss oberoende och fria även om han vet att vi snart kommer att bli fångar under vår egen upproriska vilja. Det innebär att vi förlorat vår fria vilja- valet att inte synda. Tycker du att ett liv utan Gud är frihet? Tänk efter en gång till. Det finns inget värre slaveri än att vara i syndens garn.

*(Vers 1 av 3)På Golgata min Jesus tog Min syndaskuld och för mig dog För mig hans blod på korset rann Och full försoning åt mig vann.*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.