Ett ord idag/ Sova gott.

    

 

 

 fleurs_2294.gif 

Människor oroar sig, har dålig sömn och vet inte att Gud kan hjälpa dem att slappna av. Gud vill ge oss allt, även en god nattsömn.David Wilkerson säger följande, i en av sina böcker:

 

Människor oroar sig, har dålig sömn och vet inte att Gud kan hjälpa dem att slappna av. Gud vill ge oss allt, även en god nattsömn.David Wilkerson säger följande, i en av sina böcker:”Vila… giver han åt sina vänner, medan de sova.” 

(Ps 127:2) 

Gud giver vila och sömn till sina barn likaväl som han ger mat och beskydd. 

Detta löfte är lika visst som alla andra i Boken. 

Vederkvickande sömn är en gåva som Gud ger till sina älskade barn,inte till dem som är främlingar för honom. Ingen makt på jorden kan ge dig god sömn. Sömn på konstgjord väg genom piller och kapsyler är falsk och tillfällig. Bara Gud kan ge verkligt god sömn. 

Det är hans gåva till de troende. 

Att gå upp tidigt och gå till sängs sent för att ha mera tid att oroa sig och ängslas är en av de största synderna mot Gud. 

De som förtröstar sover gott. Utan att röra ett finger lämnar de åt Gud att beskydda dem, därför att de är fullt och fast förvissade om, att han ska infria vad han lovat. 

Medan vi sover, förändrar Gud vår innerliga tillit till honom till att skapa lösningar på våra behov. 

Guds Ord lovar: “När du lägger dig, skall intet förskräcka dig, och sedan du har lagt dig, skall du sova sött.” (Ordspr 3:24) 

Med hela världen i upplösning runt omkring oss och medan allt ser ut att vara så osäkert- att då få gå till vila i Kristi kärlek är en av de största gåvor man kan få uppleva. 

Gud inte bara sänder sömnen, han personligen ger gåvan.Det är hans egen hand, som sluter våra ögonlock.Vi lägger oss mot vår huvudkudde och hans älskande röst viskar:  Sov mitt barn, allt är väl. Låt mig ta hand om allt. Låt mig få vaka över dig, när du sover. 

******/David Wilkersson 

Jag ligger inte vaken numera för länge och grubblar,(jag ligger vaken på grund av värk)… för jag vet att Gud har kontrollen. Det var svårt förr,för jag visste inte hur jag skulle bli av med alla oroande tankarsom störde och stal min sömn. 

Har jag problem av något slag vet jag idag att jag kan lägga dem åt sidan, för det löser sig med Guds hjälp. 

Så varför oroa sig? Att få lägga morgondagen i hans händer, och sedan slappna av och veta att allt är väl, gör att man sover gott. 

Forts David Wilkersson: 

Sluta upp att bekymra dig…: 

En del människor arbetar hela dagen och bekymrar sig sedan hela natten. 

Vi handlar, som om vi vore besatta väktare, som lagt upp i förråd sådant, som är så dyrbart att vi inte vågar sova, för att vi inte ska förlora det. De som gapar över mycket, som är avundsjuka och materialistiska  människor, kan inte sova gott. 

Förnöjsamhet är den helige Andes lugnande medel, som leder till en sund och god sömn. Din bädd är ofta som en tankebehållare där både godhet och det som är skadligt tänkes ut.Därför måste vi bringa varje tanke i lydnad för Jesus Kristus. 

Alla Guds sanna barn är berättigade till hans löften om sömnens gåva. Befria ditt sinn från fåfängliga tankar. De är brottslingarna som hindrar dig från att ta emot gåvan. 

Tankar om hämnd, omoral och hopplöshet är som ett pack av tjuvar som bryter sig in för att stjäla sinnesfrid och god sömn. 

Bönen ger oss vingar att fly ifrån alla dessa flyktiga tankar.” 

/David W 

SÅ är det att leva nära Gud. En innerlig tacksamhet till vad dag och natt ger. 

*Där natten tar slut* 

En efter en 

suddar gryningen 

stjärnor från himlens tak. 

Och breder sin gyllene mantel ut 

bortom böljande hav 

där natten tar slut, 

natten tar slut- 

och ljuset 

sin boning har. 

//Hans Wirgin/ 

-Maria 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.