Den sovande människan /Väckelse.

 

  klarhet.jpg

Pastor Hans Jansson har satt fingret på det som kan förändra svensk kristenhet. Så här skriver han:

“Med anledning av artiklarna i Dagen om gudstjänsternas behov av större andlig genomslagskraft, vill jag delge några tankar.

De flesta församlingar har ju numera endast en offentlig sammankomst i veckan, förlagd till söndagens gudstjänst. Och eftersom väckelsen alltid börjar i församlingarna, är det i nämnda gudstjänst väckelse-budskapet behöver finnas med.

Lewi Pethrus

Lewi Pethrus skriver i boken “Under den högstes beskärm”:

“Det är ett känt faktum att det största hindret som kristenheten har att bekämpa är den andligt döda massa som finns inom de kristna leden. Församlingen kan inte bli redskap till oomvändas frälsning med mindre än att väckelsen först får utföra sitt verk hos dessa medlemmar. Det är därför en väckelse alltid måste börja bland de troende.”

Låt oss alltså göra alla gudstjänster till väckelsemöten. Då kanske vi till och med kan få tillbaka de speciella “väckelsemöten” som tidigare fanns i frikyrkornas reguljära verksamhet.

Nu är det inte tid med svaghetstecken i den kristna verksamheten, såsom att ersätta brinnande evangelister med okristna artister på kyrkoestraderna. Eller att på annat vis fria till tvetydiga kulturpersonligheter och deras alster. Nu måste nöden för syndares frälsning dominera verksamheten.”

Så löd alltså budskapet i tidningen Dagen. Det är också samma budskap som vi har fört fram, nämligen att väckelsemötet måste upp på dagordningen igen.

Glädjande nog har vi noterat att en av de största församlingarna i Sverige nu återinfört väckelsemötet. Det är nu dags för andra att följa detta exempel.Låt oss nu se till att väckelselinjen blir det som dominerar svensk kristenhet inför ett nytt år. Det kommer att förändra vårt land!

Ur Flammor: http://www.flammor.com/

Ja så kan vi läsa i tidningen Dagen och i tidskriften Flammor. Jag håller med om att det borde hända något radikalt nu.

Många människor sover, som sagt. Hur skall vi ha det? Fullgör vi det som Jesus bad oss om?

*Vid ett senare tilfälle jämnade han städerna Sodom och Gomorra med marken. Askhögarna efter dem har blivit ett varnande exempel för ogudaktiga i alla tider.* /2  Pet 2:6

2 thoughts on “Den sovande människan /Väckelse.

  1. Hej Kyllikki Att Sverige sover dvs de kristna är nog allmänt bekant och människor behöver få lära känna en levande Gud. Vi gör vad vi kan- vad Gud ber oss om /Kram Maria

  2. Hej Maria!
    Så är det att Sverige verkligen behöver väckelse och en jättevåg dessutom!!!
    Kram Kyllikki jag vill gärna vara med i denna våg och påverka medmänniskor!
    Kram Kyllikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.