Ett ord idag/ Ödmjukhet i Frälsaren

 Norrland 115 

Själviskhet, hur yttrar den sig och särskilt i förhållande till Jesus?

Själviskheten är mycket utbredd bland människor och den är stor även bland de kristna. Det är ju mycket konstigt egentligen, för det skulle ju vara så, sa Jesus, att man skall lämna sitt eget jag och förtrösta på HONOM, och inte sig själv.

Det är ett svårt ämne det där med själviskhet och det fordras nog mycket träning i att vara vid Jesu sida, för att man skall fatta att man måste vidtaga vissa åtgärder för att inte hamna i själv-fällan.

Jag trodde också en gång att jag kunde göra som JAG ville, men ack, jag fick lära annat. Varför jag tar upp detta, är för att man kan ju tycka o tänka mycket om sig själv och om andra.

I detta vill jag bara säga att det finns de som säger att INTE Gud hjälper, han stödjer inte och han förstår inte hur man känner sig, ja så säger människor ofta, ofta.

MEN det är ju just det som JESUS gör: FÖRSTÅR. Han förstår hur man har det. Och är man då självisk, vilket detta inlägg handlar om, HUR skall man då kunna kommunicera med Jesus?

Det blir ju svårt om man inte vill vara med honom, tro på honom, i livets ALLA omständigheter, plus att försöka lämna sitt EGO.

Vi måste ju ändå förstå, om vi räknar oss som kristna, att vi måste lämna vissa saker därhän och gå hans väg.

Det är inte underligt om människor “tappar tron”, om de tror att man kan gå SIN EGEN VÄG, i tron. Nej, det håller inte.

Vi behöver alla Jesus, och alla behöver få veta och förstå att det är HAN som skall leda oss genom livet. Om vi inte fattar det, och vi inte vill ödmjuka oss för att få ett bättre liv genom Jesus, då går det ju åt fel håll.

Jesus Kristus är den vi ALLTID kan lita på, alltid kan komma till, HAN lyssnar och HAN förstår. Därför borde vi rannsaka oss själva lite oftare, särskilt då vi inte får som VI VILL, för då ligger det dolda saker i vårt inre. De sakerna vill Jeus ta BORT, och ge oss annat istället.

http://www.youtube.com/watch?v=9LMQfOp9w8k&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=HXh-loC8Ans&feature=related   Saliga visshet på engelska, och vi känner  den  som Saliga visshet av Fanny Crosby

September 017  Glöm inte gå in på: http://hanlever.bloggagratis.se

 

One thought on “Ett ord idag/ Ödmjukhet i Frälsaren

  1. Hej Maria!
    Ja själviskhet är verkligen en hemsk sjukdom som förstör oss människor med en het förtärande eld,eftersom sjävliskhet kommer jo direkt från helvetet!

    Jag har varit i dess grepp och du må tro att jag har brunnit med en tärande eld inom mig och den eldens tändsticor är:JAG JAG JAG JAG JAG!!!

    Fortfarande händer detta utan att jag ens märker detta;till.ex.när jag vill ha lugnt i mitt hem och inte får detta så det finns mycket inom mig som jag inte är medveten om,men det goda är att Jesus vet vad som finns i det dolda och det gör att jag kan vandra lugnare gladare med STOR tacksamhet i mitt hjärta!!!

    Kram Kyllikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.