Ett ord idag. /Villoandar…mat..

Mat behöver vi alla för att överleva. Mat är för det mesta nyttigt och gott. Paulus skriver till Timotheus om människor som avfaller från tron och han skriver också att vi kan äta det vi vill, ja griskött också….1 Tim 4:1-5

“Men Anden säger uttryckligen, att i kommande tider somliga ska avfalla från tron och hålla sig till villoandar och till onda andars läror.

Så ska ske genom lögnpredikanters skrymteri, människors, som i sina egna samveten är brännmärkta som brottslingar och som förbjuder äktenskap och vill att man ska avhålla sig från allehanda mat, som Gud har skapat till att med tacksägelse mottas av dem som tror och har lärt känna sanningen.

Ty allt vad Gud har skapat är gott, och inget är förkastligt, när det mottas med tacksägelse; det blir nämligen helgat genom Guds ord och genom bön.”

Ok, så skriver Paulus och jag tycker han har rätt. I Gamla Testamentet var det en väldigt massa saker man inte fick äta och mycket regler som styrde. Jag menar inte att vi ska gå ifrån Budorden, men jag menar att vi heller inte ska gå tillbaka till det gamla förbundet, eftersom Jesus har gett oss det nya förbundet! för oss att leva efter.

Förklaring till bibelordet: Satan bedrar oss oftast genom att komma med en skicklig imitation av det verkliga och sanna. Falska lärare kom ofta med klara regler som fick dem att verka rättfärdiga och seriösa. Så är det idag med. Men deras strikta regler rörande maten och kroppen kunde inte ta bort synden (se Kol 2:20-23). Vi måste se längre än till lärarens metod och skicklighet och fråga oss vad han säger om Jesus Kristus. Det visar vilket ursprung hans budskap har.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.