Ett ord idag/ Jag åkallar Herren och Han svarar mig

 

*

Men det skall ske, att var och en som åkallar Herrens namn, han skall varda frälst (befriad, eng övers).Joel 2: 3.

VARFÖR åkallar jag icke Hans namn? Varför löper jag i väg till grannarna, fastän Gud är så nära och vill höra mitt svagaste böneljud? Varför sätter jag mig ned och uppgör planer och söker finna utvägar? Varför icke med detsamma kasta både mig själv och min börda, på Herren? Den bäste löparen ilar framåt. Varför löper jag icke direkt till den levande Guden? Förgäves skall jag av någon annan vänta hjälpen. Av Herren skall jag få den. Hans gudomliga “skall” borgar därför.
Jag behöver icke fråga, då jag åkallar Herrens namn, om löftet gäller mig. Orden “var och en” är mycket omfattande, de famnar alla. Uttrycket “var och en” innesluter också mig, ty det åsyftar varje själ, som åkallar Herren. Jag vill därför lyda uppmaningen i texten och genast åkalla Herrens härliga namn, åkalla Honom, som givit ett så rikt och stort löfte.
Jag är i djupt trångmål och kan ej finna någon utväg. Men det är icke heller min sak. Han som givit löftet, har medel och vet råd att uppfylla det. Det tillkommar blott mig att lyda Hans befallning och icke bestämma över Hans rådslag, jag är Hans tjänare och icke Hans rådgivare. Jag åkallar Honom, och Han svarar mig.
– C. H. Spurgeon

Sanna ord, Herren är den som alltid är nära, i vilken situation det än är, med honom vid sin sida går allt väl. Det gäller alla som söker honom- Han befriar./Maria

Källor i öknen

2 thoughts on “Ett ord idag/ Jag åkallar Herren och Han svarar mig

 1. Jaa vilken glädje att vi har fått frälsningen! Gud är allt och kan allt och vet precis vad vi behöver och vad vi kan göra för honom.

  Det är inte vår förtjänst- vi har inget att skryta om- jo om att Kristus frälst oss! Så säger Paulus, och vi också.

  Spurgeon mfl har ett innerligare sätt i sina predikningar, de är från en annan tid då respekten för Gud bibehållits, dvs man ärar Gud.

  Tänk om man kunde förstå idag att Gud är Gud.
  /Maria

 2. Vilken glädje att Han är den Han är! Vi söker hjälp överallt, när Han står oss närmast.

  Hörde idag i predikan: Vi kommer att har den tro och den relation till Gud vi fått i Hans förlåtelse. Försök inte bättra på din räddning genom att göra dig förtjänt av den. Det är omöjligt! Det är Han som helgar och som har förlåtit. Allt är Hans verk. Det är inte i vår ev. rättfärdighet vi blivit frälsta. Vad har vi att skryta om? Svar: vad Kristus gjort och den har är!

  Jag undrar lite varför dessa baptistpredikanter (som Spurgeon tex) känns så bra och träffsäkra? Kanske det är för att de står ca tre centimeter från Bibeltexten i sina kommentarer? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.