Ett ord idag /Föredöme/Be…

 

  Låt Jesus vara HERRE i ditt liv.

 

Ser du Paulus som ett föredöme? Han borde vara ett föredöme för alla som vill kalla sig kristna.

Paulus mål vara att lära känna Kristus, på djupet och att hela sitt liv vara nära Kristus. Så borde vi alla som tror, göra. Paulus hade gett upp allt, både släktingar och vänner, för att följa Kristus. Jodå jag har skrivit det förut och jag gör det igen, för att påminna om det stora ansvar vi har som troende.

Paulus säger:

 *Kära bröder, ta mig som en förebild och lär er också av dem som lever efter mitt exempel. Jag har ju ofta sagt er, och säger det nu igen under tårar, att det finns många som är kristna till namnet men som i verkligheten är fiender till Kristi kors.* Fil 3:17-18/

Ja så ser det ut än idag, och Sverige behöver människor som liksom Paulus ger allt för Kristus. Vi har inte tid att vara själviska och tänka på bekvämlighet, vi skall läsa Ordet och högakta Gud.

Vi lever också med att vi har varit sådana vi inte vill vara ,  och vi är i många stycken inte de vi VILL vara,precis som Paulus, men liksom  Paulus så får vi nåden av Gud att vara villiga att ändra på felaktigheter i våra liv.

Visst, det är svårt, men det är nödvändigt, för att komma dit Kristus vill ha oss. Vi är i hans plan, men vi måste kämpa för att kunna kalla oss troende. Det är ingen lek, det är allvar, för vi har ju ansvar för dem som kommer efter oss.

Vi kan inte nå fullkomning i oss själva. Det är bara Gud som kan arbeta genom oss tills hans verk “till sist är färdigt, den dag när Jesus Kristus återvänder” (Fil 1:6)

*Gud,min GUd! Vad jag längtar efter dig! Jag behöver dig! Jag törstar efter dig i detta förtorkade och plågade land, där det inte finns en droppe vatten. Vad jag längtar efter att finna dig!* /Ps 63:1-2/

Detta är en psalm av David och han skrev den då han var i Judeens öken. Det finns de av oss som går i öken idag, i detta land, som inte har öknar men själslivet kan vara som en öken. Vi borde ropa och be, be och ropa efter Gud, så att han kommer och hjälper detta andligt förtorkade land!

BE FÖR SVERIGE!

One thought on “Ett ord idag /Föredöme/Be…

  1. Hej Maria!

    Jag har nyligen kommit ut från Öknen och är så törstig så!!!Och jag vet nu att endast Jesus kan ge mig LEVANDE vatten som tar bort den hemska dödande hettan-kylan från Ökentiden,där jag vistats i årtioenden,med endast några “uppehhåll i oaser” men snabbt nog kom satan och drog bort mig från den välgörande friden tillsammans med Jesus!

    Kram Kyllikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.