Ett ord idag; En värld utan kontroll

 

Jesus knackar på dörren till människors hjärtan, och vill att de ska säga ett jag till honom, men hur många tar emot hans budskap?

Vi lever i en värld som tycks verka vara “ur kontroll”. Städerna verkar bli laglösa, människor förkastar Gud.

Tusentals kristna kommer att avfalla och börja förråda sina vänner. Människorna blir uppblåsta, hetlevrade och vill bara “ha roligt”. De skall älska vällust mer än Gud. Den normala livsföringen kommer att försvinna och i världen kommer den fallna människan att finnas i form av olika slags synder; sprit, tjuveri, prostitution m m. Trots att kunskapen hela tiden ökar kommer världen att hänge sig åt omoral, våld och upproriskhet. Känns detta redan igen?

 

Vem tänker på att Jesus är räddningen undan stormiga vågor och ett upprört och förtvivlat sinne? Han behövs mer än någonsin. Människor behöver honom, men bryr sig ej om att han lever idag för att vara räddningen för dem. Jag känner stor sorg över att människors förnekande attityd råder.

Vem tänker på att Antikrist kan vara nära nu? En superdiktator som säger sig ha övernaturliga krafter kommer att komma. Världen kommer att manövreras in i ett fruktansvärt tillstånd av laglöshet och gudlösa upprorsfilosofier och falska religiösa krafter.

Därför:

“Så älskade Gud världen att han gav den sin enfödde Son, för att de som tror på honom inte ska gå förlorade, utan ha evigt liv.” Joh 3:16

Därför lever Jesus, därför vill han lära känna alla människor på djupet, för att han kallar på dem, allihop. Dig, mig, dem, de….

“Då tog Pilatus Jesus och lät gissla honom. Och soldaterna vred ihop en krans av törne och satte på hans huvud, och de hängde på honom en purpurröd mantel. De gick fram till honom och sade: “Var hälsad, judarnas konung”, och de gav honom örfilar.”

/Joh 19:1-3

Så gjorde de med min Jesus, min frälsare och vän. Men, han uppstod på tredje dagen och han lever idag.

Hela vägen går han med mig, hjälper mig och är mitt stöd, ger mig kraft i varje prövning, mättar mig med livets bröd. /F Crosby-Van Alstyne

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.