Ett ord idag /Att Göra Guds vilja

 fleurs_2294.gif

Hur ska vi kunna göra Guds vilja? Hur vet vi att vi är i Guds vilja, och vad vill han?

De frågorna ställs ofta förstår jag, och jag skulle vilja säga såhär: Alla kan göra Guds vilja, alla kan rätta sig efter Gud och komma in i HANS plan. Men vill man? Den frågan måste man ställa sig.

När vi är troende och bedjande människor och har kommit så långt att vi vet och känner att vi har kontakt med Gud och den helige Ande, då händer det saker i våra liv. När vi kommit så långt att vi lagt våra liv i Guds händer och vet att vi vill gå med Gud resten av livet, är det inte svårt att få en vision eller dröm som sammanfaller med Guds egen önskan för dig och för det som ska ske.

 Det är när VI ställer oss i samklang med Gud och ber om att få bli använda som man börjar det spännande livet tillsammans med Gud! Det är när han ser och hör att vi verkligen vill vara hans sändebud och medarbetare som det börjar hända saker i ens liv.

Om man inte tvivlar på att det finns en stor Gud som har kontrollen, ja då är man definitivt på rätt väg. Det handlar om att man vill vara med Gud och att man vill göra hans vilja mer än något annat. OM man vill det får man ju lämna sitt kött och börja vandra med Gud på tro och ren vilja.

Livet med Gud är inte lätt, MEN den är definitivt lättare att vara med Gud, än att vara UTAN honom. Gud kommer att visa hur han vill ha det med ens liv. LÅT HONOM bestämma hur du ska leva. LÅT HONOM bestämma vart du ska gå och vad du ska säga, låt bli att sätta dig upp emot honom, följ bara med.

Jag var själv så envis en gång i tiden att jag INTE ville göra som han ville, jag ville göra som JAG ville. VILKEN FLOPP det blev. Ja nu har jag skrivit några ord här till dig igen och jag hoppas att det var något som du kan ha användning för. Jag avslutar med:

*Gör det lilla du kan och besinna, att Gud Hos oss alla blott trohet vill se. O så gläds att få gå med hans rungaste bud Och att själv han all hjälp vill bete. O vad fröjd, om en dag han ock säger till dig: Vad du gjorde, det gjorde du för mig.*/Författare?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.