Ett ord i dag / Tacksamhet

  fleurs_2294.gif

Svälten och umbärandena för människorna i katastrofen på Haiti visar oss hur bra vi har det. Men vi vet också att det inte bara är där som det är svårt att leva. Nej vi har inte glömt de afrikanska länderna. Och vi vet att ris och andra nödvändigheter är under ranson. Det kan till och med bli så illa att Sveriges befolkning får börja dra åt svångremmen mer än rejält.

Åh, så du säger, kanske du tänker nu. Men, det är ju ett faktum att vad som helst kan hända, är vi inte medvetna om det? Jo, kanske.

“Överbefolkningen i världen visar tydligt, att världens livsmedeltillförsel står inför en katastrof och att även andra naturtillgångar kommer att sina. Dåliga skördar, skadliga insekter och sjukdomar kommer att terrorisera världen inom en icke alltför avlägsen framtid. Allvarliga livsmedels- och energikriser är förutsagda i Bibeln, och har redan drabbat stora delar av världen. Situationen förvärras ständigt, eftersom befolkningen tillväxer och livsmedelsproduktionen minskar. Ingen förbättring finns i sikte.”/David Wilkerson/.

Ja vi vet detta, men vi förstår inte alltid varför. Men den som håller sig uppdaterad om vad som händer på börserna och bland korrupta ledare i nationerna förstår ganska snart att det är något lurt på gång, nej det är inte lurt, det är ett djävulskt spel som pågår, och vilka får lida först av detta? Jo de fattiga länderna.

Vi kan vara glada att vi har det så pass bra att vi varje dag faktiskt kan VÄLJA vad vi vill ÄTA och hur det skall tillagas, medan andra svälter. Skall vi ha ett dåligt samvete för det? Ja det tycker jag, samtidigt kan vi också passa på att sända ett Stort Tack till vår Herre.


*Jag vet en plats i världens vimmel Av frid och vila underbar. Där möter mig en öppen himmel, Där får min andes längtan svar.* /A Törnberg/

http://jacobnordangard.wordpress.com  Läs gärna denna bloggen, vars namn är: Domedagsbulletinen….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.