Ett ord i dag/ Stopp, det är nog nu /Herde?

 

I vissa saker och sammanhang så kommer man till ett STOPP.

Det har hänt så väldigt många olika sorgliga och knepiga saker i världen och i samhällena den senaste tiden tycker jag. Du som läser här på sidan har väl tydligt sett vad jag tagit upp som man kan reagera över. Antingen reagerar man eller också inte….eller man sover och bryr sig inte…eller man känner sig maktlös och orkar inte diskutera eländet… eller….

Vad har man kvar då allting annat vacklar?  Jo,  Gud!  Vad har man kvar då samhället ser ut att störta samman och all kärlek tycks kallna och världen står i brand, vad har man då?  Jo, man har Gud i sitt hjärta och man får vara Guds barn.

Jag tycker personligen att det sker så många saker nu som jag inte kan stå bakom och säga ett ja till, snarare ett rungande NEJ! så jag vet inte vad som kommer på denna sidan idag eller i morgon mer än Guds ord. Han är kärleken!
***Tänkvärda bibelord: Vad är en herde, och vad är  uppgiften  i att vara herde?

Luk 2:8  I samma nejd voro då några herdar ute på marken och höllo vakt om natten över sin hjord.

*
Act 20:28  Så haven nu akt på eder själva och på hela den hjord i vilken den helige Ande har satt eder till föreståndare, till att vara herdar för Guds församling, som han har vunnit med sitt eget blod.

*
Eph 4:11  Och han gav oss somliga till apostlar, somliga till profeter, somliga till evangelister, somliga till herdar och lärare.

*
1Pe 5:2  Varen herdar för Guds hjord, som I haven i eder vård, varen det icke av tvång, utan av fri vilja, icke för slem vinnings skull, utan med villigt hjärta.

*

Isa 56:11  Men de hundarna äro ock glupska och kunna ej bliva mätta. Ja, sådana människor äro herdar, dessa som intet kunna förstå! De vilja allasammans vandra sin egen väg; var och en söker sin egen vinning, alla, så många de äro.

*

Jer 3:15  Och jag vill giva eder herdar efter mitt hjärta, och de skola föra eder i bet med förstånd och insikt.

*

Jer 23:1  Ve över de herdar som fördärva och förskingra fåren i min hjord! säger HERREN.

*

***

Be för Sverige! Be för människor att de tar sitt förnuft till fånga! Det går inte an att vara så förvillade och blinda som vissa  inom kristenheten är

/Maria/           HERREN ÄR MIN HERDE

2 thoughts on “Ett ord i dag/ Stopp, det är nog nu /Herde?

 1. Hej Janne tack för din kommentar Ja Herren är vår herde och han försvinner inte i en rökridå.

  Programmeringen av människor är lyckosam/fungerar bra kan man säga och Sovjet breder ut sig även här. Jag tror att man måste börja tänka självständigt och gå emot gängse regler och allmänt tyckande. Får och vargar tycks se väldigt lika ut nuförtiden- förr kunde man skilja på dem.

  Var finns herdarna som böjer sina knän och samlar sina får och gråter och ödmjukar sig i bön och med att hjälpa och stödja gamla o sjuka, och hjälpa människan till frälsning? Var är de? Jag har inte sett dem på många år.

  Tack för dina ord här, de värmer i vårkylan./Maria

 2. Herren är vår Herde. Herden har inte fört någon vilse. Hur kan alla som säger sig vara herdar, vara våra herdar?

  Många gillar att programmera människor. Det är bara att inse det!

  Jesus vill leda oss till befrielse från synder och till ett kärleksfullt liv!

  (Mediaberättelser)

  Hörde på psykologen/terrorexperten Dr Piezenik (som sagt att Bin L varit död i snart 10 år, och blivit hotad att ta tillbaks info) igår. Han bekräftade allt du har om krig på din sida här. Den här mannen har jobbat i fem (5) administrationer och själv satt upp specialstyrkor som gör operationer som den häromdagen i Pakistan. Han har skrivit “underrättelstjänst-berättelser” av den typen vi läser om i tidningarna om Bin Laden. Bin Laden är en roman, en “berättelse” som motiverar terrorkrig och skapar den spänning som behövs för att operationer ska kunna passera parlamenten. Utan berättelser, inget terrorkrig. Han tycker det är en skandal och äcklande vad vi hör berättas om terrorn och alla dessa (progammerade) “faror.” Det är ju rena Sovjetstaten vi ser utvecklas.

  Vi måste ju kunna se skillnad på får och vargar. Om det finns många herdar som vill leda våra liv, kanske det kan vara dags att säga adjö till några av dem?

  Tack för ditt inlägg! Alltid kul att läsa vad du skriver!
  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.