Ett ord i dag / Prisa honom

 

 

Musiken flödar här hos mig och solen lyser och våren är på väg.Kan man klaga då, när man vet att man är buren av starka armar och händer? Det finns ingenting att vara rädd för, varken den onde eller för tiderna som är.

Beskyddet finns hos Gud, och han lämnar inte den som vill tillhöra honom. Jesus beskyddar oss från evig undergång, och detta borde alla få reda på. Satan regerar här nere på jorden och gör allt för att knäcka oss, men se, han har inte en chans!

Han kan inte komma åt vår eviga själ. Väljer vi att gå med Jesus kan Satan inte göra oss så illa som han vill! Jesus säger: “Mina får känner igen min röst, och jag känner dem, och de ska följa mig. Jag ger dem evigt liv, och de ska aldrig gå under. Ingen ska ta dem ifrån mig för min Far har gett dem till mig, och han har större makt än någon annan. Ingen kan stjäla dem från mig. Jag och Fadern är ett.”  

I dessa rader kan du se vad Jesus säger att den troende är, och du kan läsa om att Jesus och Fadern är ett. Det är ett mycket tydligt uttalande från Jesus om vem han är: Gudomlig. Han och Fadern är ett. Jag tvivlar inte en sekund på detta- även om det inte står bokstavligt: Treenighet. Vad vi fått i frälsningen och lär oss under vägen, det är så underbart.

Jesus föredrog att kallas Människosonen, det understryker att han är människa, men sättet han sa det på vittnar om att han också var gudomlig. Jesus är också den enda utgångspunkten för evigt liv.

*Lova Herren i himlen! Prisa honom i höjden! Lova honom, alla hans änglar, hela himlens här! Lova honom, sol och måne och alla lysande stjärnor. Lova honom, ni himlar som finns där ovan! Lova honom, ni dimmor högt ovan molnen! Låt allt som han har skapat lova honom, för han gav order om att de skulle bli till. Han gav dem för alltid deras plats. Hans befallningar kan aldrig upphävas. …Ps 14:1-6 Jag prisar dig Herre, för allt gott du gjort för mig och för att jag får vara ditt barn i evig tid!

           Jesus är Vägen, Sanningen och Livet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.