Ett ord i dag/ Följa Jesus

 

När Gud frågar oss om vi vill följa honom och att vi ska arbeta för honom, Har vi då rätt att ställa villkor?

Kan vi bestämma hur vårt liv då ska bli? Nej, så är det inte, det kan vi inte. Skulle vi följa Jesus på egna villkor? Nej. Den som ger sitt liv för Jesus vet att det inte kommer att bli lätt, men den som har den rätta glöden och tron i hjärtat vet att det kommer att bli både svårt och alldeles underbart.

 Jesus talar klarspråk till oss, och han tvingar ingen till något. Man får beräkna kostnaden av att följa honom, men kan inte ställa villkor. Jesus kräver fullständig lojalitet från oss. Är du beredd avv vara trogen och lojal emot honom, som gett dig nytt liv?

Hans utmaning i att fråga oss om vi vill försaka oss själva för honm, den har funnits i alla tider. Vi måste granska våra motiv grundligt, innan vi säger ett ja. Har vi så mycket andra viktiga saker för oss att vi inte kan förstå kallelsen då den kommer? Det finns inget viktigare än att följa Jesus.

Ingenting får gå före en fullständig överlåtelse till ett liv för Kristus. Om detta kan du läsa i Matt evangelium kap 8. Det är INTE bekvämt och lättvindigt att följa Jesu, men alltså nödvändigt. Det är en inverstering för evigheten. Tänk efter hur DU bäst kan tjäna Jesus och låt honom leda dig fram till ett beslut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.