Ett Guds barn / Jag Är. 3 Mos.

 

*

Egyptierna dyrkade många olika gudar, som alla kunde identifieras med namn. Mose ville veta Guds namn, så att folket skulle kunna vara säkra på vem det var som hade sänt honom. Gud kallade sig Jag Är.

Hans namn talar både om evig makt och oföränderlig karaktär. I en värld där värderingar, moraluppfattning och lagar ändras oupphörligt kan vi känna trygghet och säkerhet hos vår oföränderlige Gud. Den Gud som visade sig för Mose är samma Gud som lever i oss idag.

Gud är densamme i går, idag och i evighet (Hebr 13:8). Gud är trovärdig. Och som troende så försöker man förklara honom och förstå honom……

Genom att använda namnet Jag Är påminner Gud Mose om sitt förbund med Abraham ( 1 Mos 12:1-3;15;17) Isak (1 Mos 26:2-5) och Jakob (1 Mos 28: 13-15) När Mose senare hänvisar till det inför Israels äldste (4:29-31), blir detta ett löfte, som var nästan 500 år gammalt, något av en nationalsymbol.

Gud gav Mose order att berätta för folket vad han såg och hörde vid den brinnande busken. Vi har en Gud som både talar och handlar. Några av de mest övertygande när man talar med andra om honom är att berätta vad han har gjort och hur han talar till sitt folk.   – Ur 2 Mos kap 3:3-3:16
 
Berätta också du vad han har gjort för dig…..

/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.