En värld i brand / Nyheter ?

http://www.expressen.se/Nyheter/1.2091676/ryska-branderna-kan-sprida-karnavfall

I dag kommer ett krismöte hållas i den stängda kärnkraftsstaden Ozersk i Ryssland.
De kraftiga skogsbränderna hotar stadens atomläggning och katastroftillstånd har utlysts.
– De radioaktiva partiklar som funnits i skogarna runt Ozersk sen den stora explosionen på atomanläggningen Majak 1957, riskerar nu att spridas med vinden och askan, säger fysikern Natalja Manzurova, som arbetat på Majak och bor i staden, till Sveriges Radio Ekot.
Läget rapporteras vara något bättre i smogfyllda Moskva sedan vindar vänt, men fortfarande är läget kritiskt. I staden Ozersk, Tjeljabinsk-regionen vid Uralbergen i södra Ryssland, är situationen extra farlig.
Sedan en stor explosion på atomanläggningen i Majak 1957 finns det radioaktiva partiklar i skogarna kring staden. Dessa riskerar nu att spridas med vinden och askan, skriver SR Ekot.
Explosionen 1957 påverkade en kvarts miljon människor och har efter det följts av mindre olyckor.
Nu hotas den gigantiska atomläggningen än en gång.
Hundratusentals människor har redan lämnat staden, rapporterar BBC. De som är kvar har blivit ombedda att bära ansiktsmasker om de ska vistas utomhus, samt hänga våta handdukar inomhus som kan dra till sig damm och minska luftdraget.
Ozersk var länge en så hemlig stad att den inte existerade på kartor, och vill man besöka staden måste man begära specialtillstånd. Staden är omringad av vakter och taggtråd.

 

Bränderna härjar på flera ställen i Ryssland. Brandröken har erkänts som en hälsofara även i Moskva. Foto: Alexander Zemlianichenko Jr

Natalja Manzurova, fysiker på Majak och som bor i Ozersk, säger till SR Ekot att stadens invånare inte blivit informerade om brandhotet. Hon anser att myndigheterna är cyniska.
– Det finns inga rutiner för evakuering av invånarna i Ozersk, säger hon. Faktum är att de som är födda där inte ens existerar i register, säger hon till radiokanalen.  Av Josefine Elfström

Det är märkligt vad mycket som undanhålles oss. Denna hemliga stad existerar alltså, och den kan komma att bli ett hot i och med radioaktiviteten där. Ja,  detta blir ännu ett böneämne för oss som tror på en mäktig Gud. /Maria

Krismöte i Ryssland angående faran med radioaktiviteten (Sv)  >>

_

Vi går vidare:

Nytt “sjunkhål” i USA >>  Här kan du se ett enormt sjunkhål i USA. Man kan fråga sig varför detta händer men man kan också få svaren i bibeln.

Iran Calls for Formation of Islamic Union to Start New World Order :

 Iran vill samla alla muslimer till en ny ekonomisk ordning >>

Här har vi alltså en hel del att fundera över! Och Gud vet om detta, HAN är vår klippa i oroliga tider!

4 thoughts on “En värld i brand / Nyheter ?

 1. Hej på er bägge! Ang sjunkhålet så såg jag ej att det var från mars månad, men jag tycker att det ser likadant ut som en del andra bilder, inte som en ravin, utan som ett djupt hål helt enkelt, men jag kan ha fel, det är ok.

  Räntefria banker vore väl nåt, det har vi ju inte här precis. Det är ganska mycket på gång då det gäller ekonomin, och vad Gud säger om pengar är mycket intressant tycker jag.Härlig vers i Ps 15.

  Stjärnfall synes ganska vanliga, och soleb verkar vara i ett tisstånd nu som de talar mycket om, både eldstormar o annat. Ja stjärnfall är säkert vanliga, men det är tydligen extraordinära stjärnfall som vi skall kunna se. Vi får studera himlen. De senaste nätterna har man kunnat se stjärnorna så klart. Det är så vackert och man erkänner sig liten, precis som profeterna gjorde.
  /Maria

 2. På tal om nåt annat. Det talas om stjärnfall i dagarna, som man ska kunna se i Sverige. Ett stjärnfall per minut eller vad de sade.

  Jag tänkte direkt på bibelstället som talar om att “stjärnorna ska falla från himlen”, jaja vem vet?

  Men då säger väl experterna att såna här stjärnfall är vanliga och något som förekommer ofta, för det brukar de väl säga.

 3. Läste lite om sjunkhålet där i dina nyheter (men riktigt “nytt” var det väl inte? 1 mars 2010 står det väl).

 4. (Hålet)

  Det framgår ingentans på bloggen att det är ett “sjunkhål” som bilen var på väg ner i. Det ser ut som den fastnat på kanten av en ravin och vägen går nära stupet (precis som i dalgångar i Norge).

  (Iran och NWO)

  Iran lanserar idén om en “ny ekonomisk ordning” och ekonomiskt samarbete mellan Islamska länder (=söker stöd av grannarna under krigshot från US/NATO/FN)
  Islam förbjuder ränta i banksystemet och det är ganska väsenskilt från Wall Street, om man säger så!

  I Bibeln står det (Psalm 15):
  “Den som lånar ut pengar utan ränta, och inte mutar sig sin väg fram (v5) får “bo på Herrens heliga berg” (v2).

  Räntefria banker är ganska långt ifrån vårt ekonomiska system…Gud gillar inte ekonomisk utpressning, helt klart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.