En ny himmel och en ny jord.

j281.jpg

Något som många funderar över är vad som skall komma “sedan”, då när Jesus kommit tillbaka…. När allt är slut… och något nytt börjat.. Kan man säga så? Ja. Det finns något som kallas Det Nya Jerusalem. Och vad är detta?

Upp 21: 12-14 säger oss: Det nya Jerusalem är Guds folks framtida hemort. Israels tolv stammar (21:12) representerar troligen alla Guds trogna under det gamla förbundets tid (Gamla Testamentet) och de tolv apostlarna (21:14) representerar församlingen. Alltså kommer både troende icke-judar och judar, som varit trofasta Gud, att bo tillsammans på den nya jorden.

Måtten på den plats Gud har skapat för sitt folk är symboliska- i ursprungsmåttet alnar är de alla delbara med tolv. Tolv är talet för Guds folk- tolv stammar och tolv apostlar. Murarna är 144 alnar tjocka, det finns tolv grundstenar och tolv portar. Höjd, längd och bredd är lika (12.000 stadier- översatt till 230 mil).

Det nya Jerusalem är alltså en perfekt kub i sina yttermått- samma form hade det allraheligaste i templet (1 Kung 6:20) Måtten symboliserar fullkomlighet och visar på att vårt nya hem är utan brister- det är i Gud själv och i hans helighet som vi får bo. (Handbok för livet; Bibeln) Läs forts….

One thought on “En ny himmel och en ny jord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.