Ekonomi / Rikedom – Fattigdom Ordspr

 

Pengar:
Att ha för mycket pengar kan vara olämpligt, men det är inte heller bra att ha för lite. Fattigdom kan inverka menligt både på den fysiska och andliga hälsan. Rikedom är inte svaret på fattigdom – så enkelt är det inte. Jesus påpekade att det är svårt för de rika att komma in i  Guds rike ( Matt 19:23-24) Vi kan som Paulus lära oss att leva både i överflöd och brist (Fil 4:12), men det bästa är nog om vi är varken fattiga eller rika.

Ordspr 30:7  Om två ting beder jag dig, vägra mig dem icke, intill min död:
Ordspr 30:8  Låt fåfänglighet och lögn vara fjärran ifrån mig; och giv mig icke fattigdom, ej heller rikedom, men låt mig få det bröd mig tillkommer.
Ordspr 30:9  Jag kunde eljest, om jag bleve alltför matt, förneka dig, att jag sporde: “Vem är HERREN?” eller om jag bleve alltför fattig, kunde jag bliva en tjuv, ja, förgripa mig på min Guds namn.

/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.