Dikter / Jesus är med genom allt. /E.S.

 

Läs denna bön och se hur Jesus alltid är med den som tror:

O, Gud, du har lovat den svage att följa, och bära då jag icke orkar att gå, mig värna i stormen mot brusande bölja vid handen mig föra, mig hålla helt nära dig att frälsarehjärtat emot mig känns slå.

Låt mitt i bruset igenkänna rösten, o, herde, och följa uti dina spår; då stigen blir brant, tack för himmelska trösten, din käpp och din stav, skola jämna och bana, den väg som ock går genom mörkaste snår.

Om hjärtat här nere väl stundom vill brista, o, Gud, att i bönen dock kraft kunna få -! Må taggen av törnet den skarpa ej rista i blödande såren, av hjärtan som lida, Gud känner all kamp, och all nöd skall förstå.

Då trött efter vandringen, ögat sig sluter, och äntligt jag hunnit till levandens kväll, som daggdroppar klara sin eviga kärlek; då först får jag vara, helt lycklig och säll. /E Strömberg

——

Livet, det kan vara fullt av bekymmer, men Jesus bär oss hela vägen hem. Han är alltid med, i alla situationer och räddar och styrker. Tack Jesus   /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.