China /Misshandel. Gendercide. Tvångsaborter! /Bön

 

Be för det kinesiska folket

KINA:

CCP misshandlar Chen Guangcheng, Tvångsabort och Gendercide

SENASTE NYTT: Chen Guangcheng – den blinde mänskorättsaktivisten som kämpar mot tvångsaborterna i Kina – och hans fru har misshandlats av CCP:s myndigheter efter att ha publicerat video (se nedan). ChinaAid (CAA) har just fått kunskap om att i tisdagskväll (8 febr) har Chen och hans fru slagits ochg torterats mycket allvarligt av tjänstemän från PSB (Public Security Bureau) i Linyi och Shuanghou (Chens hemstad).

Övervåldet mot paret Guangchen har skett på grund av den video som släpptes i onsdags. Chen och hans fru skadades så allvarligt att de inte kunnat röra sig från sina sängar. De förvägras att ta sig till sjukhus för medicinsk vård.

Här ser du videon:  http://www.youtube.com/watch?v=Z2YB2EjRZso&feature=player_embedded#at=28 

——

Filmen som handlar om tvångsaborter  ser du här:

http://www.youtube.com/watch?v=JjtuBcJUsjY&feature=player_embedded

Stop Forced Abortion — China’s One Child Policy — Women’s Rights Without Frontiers 

Tillhörande text om en kvinna som tvingades att få abort gjord:

Filmen visar en ung kvinna som saknat tillstånd att föda. Stoppades på promenad. Fördes med våld till närmaste klinik och tvångsarborterades. Hon var gravid i sjunde månaden. Efter aborten kom en manlig sjuksköterska med den aborterade babyn till kvinnans sjuksäng. Han krävde henne på betalning för sjukhusets omkostnader. Att ‘ta hand’ om den döda babyn. Kvinnan uppgav att hon inte hade några pengar. Då lämnades bara den döda babyn på sängen intill kvinnan. Lagd på den gula plastpåsen…
Läs mera på:

Womens Rights Without Frontiers Forced Abortion is not a choice

Reflektion
-Om du inte gör abort omedelbart, kommer vi att krossa din familj likt en tornado!” –  Vita kinesiska skrivtecken på röd banner hängande över gatan…
-“Vi skulle hellre låta floder av blod rinna än ha ett extra barn!” – Text på husvägg
-“Stop Forced Abortion – China´s War on Women!”
-“Gendercide” är det systematiska dödandet av ett visst kön, antingen män eller kvinnor. På grund av den traditionella preferensen för pojkar, är de flesta av de aborterade barnen flickor. På grund av tillgången på ultraljudsteknik förekommer könsselektiva aborter och tiotals miljoner flickor aborteras. Det finns 117 pojkar födda på 100 flickor födda i Kina, och i vissa områden är antalet så högt som 130 pojkar födda på 100 flickor. Detta är gendercide.

Omvärldens reaktioner, inklusive från den svenska riksdagen och regeringen med statsminister Fredrik Reinfeldt, utrikesminister Carl Bildt, talmannen Per Westerberg, v.statsministern Jan Björklund kan sammanfattas i följande konstaterande:

Marknadsvärdena i Kronor, Dollar, Euro, Yen och Yuan prioriteras före människovärdet. Det är sanningen om Kina liksom sanningen om Sveriges Riksdag och regering.

Marknadsvärdena går före människovärdet! /Dag Selander Mission XP-blog

Läs mer här nedan:

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted on 19 februari 2011, in Okategoriserade. Bookmark the permalink. 2 Comments

2 thoughts on “China /Misshandel. Gendercide. Tvångsaborter! /Bön

  1. Hej Janne, Stackars dessa jagade människor, inga naturliga liv. Vad gör vi? Ja inte mycket alls. Förtryck borde talas om eller hur? Jag har öppnat ytterligare en ny Kategori, som heter CHINA, och kommer att lägga in sådant som man borde veta. Människorna skriver och de som “bestämmer” negligerar.
    Så det kommer fler inlägg om sådana saker…/Maria

  2. Hur brutalt kan det bli? Barn är ett ont i det kinesiska samhället. En börda.

    Politikerna sysslar med vad de gillar: inflytande och det inflytande pengar ger.

    Människorättsorganisationerna skriver och uppmanar politiker.

    Vad gör vi?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.