Dikter/ Herre. Dröm. Närhet. Berör./2007

Herre; Den kärlek som Du vill ge världen

Han giver och giver och giver igen.
Men vad får han? Hur kan väl jag göra dina ord kända? Den Kärlek som Du vill ge världen Är för stor för att skrivas Av mig. Att vara Din lärjunge Är det enda jag kan. Eftersom jag älskar dig Av hela mitt hjärta, Vill jag visa andra hur de Ska nå fram. Fram till din Kärlek Och få av din vishet. Men Herre, det är svårt. För människor tar inte dina ord På allvar. Gud, gör mig ännu mer brinnande För Ditt rike. Jesus, jag älskar Dig, Och jag vill gå i Din vilja För alltid.   /*Maria*

***

Många människors dröm

Att leva heligt och rent, var något de glömde. Ödmjukhetens väg kan vara svår att hitta, men den finns där för var och en som söker. Att leva heligt och rent  Är inte många människors dröm.Jo kanske en dröm…som ej blivit sann. Att vältra sig i synd, Att ej få någon tröst. Att tungors ljud prisar Lovoch Ära Är inte bekvämt att veta. Varje människobröst vill ha av Det evigt rena. Att börja dagen med bön och med Lovsång. Till himmelens Herre.. Dagens första tanke går. Tänk , jag får leva i närheten Av den Högste. Varje människobröst vill ha av Det evigt rena. De letar och letar.Men går ständigt vilse. Högmodet reser murar,och de hittar inte fram på Ödmjukhetens Väg.    /Maria

***

I Din närhet vill jag vara!

I din närhet känner jag sådan Frid. I din närhet du mig bevara. I din närhet finns vila i strid. I din närhet kan jag andas ut. Fri att andas kärleksvindar,Fri att bara finnas till. I din närhet får jag komma och vara den jag är. Din närhet ger mig Styrka kraft och Mod,  I din närhet mörkret Viker undan. I din närhet vill jag alltid vara.Tack Gud för att jag får vara Ditt lilla barn. / *Maria *

***

Du berör mig

Beröring var stund, av en mäktig kraft. Får det inre att sprudla av lycka. Du berör Mig och Isen smälter,Du berör Mig, Och får mig att le igen.Du berör mig Och mitt hjärta fylls av ljus!  Du berör mitt hjärtas Innersta. Du berör mig; ger mig kraft. Du berör mig för jag är din. Du berör mig för du är min. Tack Jesus. *Maria*

-Varje morgon ser jag upp till dig i himlen och lägger fram mina önskningar inför dig och väntar på ditt svar./ Ps 5:4

  Foton Maria

4 thoughts on “Dikter/ Herre. Dröm. Närhet. Berör./2007

 1. Hej Janne, visst är Gud underbar! Vi ser honom i så mycket, och då menar jag inte bara naturen utan i allt som han gör för oss.
  Mörkret skall vi inte vara i, det är gott att få gå i ljuset.
  Nya Tider! I Guds vilja. Ja jag håller med. Tack för dina ord.
  /Maria

 2. Vad vackert!

  Vi längtar efter Gud efter klarheten och ser hur mörkret viker när Gud vill oss väl. Otroligt, men sant.

  En förklarad luft. Ny tid att göra Guds vilja.
  Tack Maria.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.