Det onda och det goda/ Tankebyggnader

 

2 Co 10:5 säger: Dessa vapen kan bryta ner varje högmodigt argument mot Gud och varje mur som byggs för att hindra människor att finna honom.(Gud).* Ja, vi bryta ned tankebyggnader och alla slags höga bålverk, som uppresas mot kunskapen om Gud, och vi taga alla slags tankefunder till fånga och lägga dem under Kristi lydnad. *

Det är verkligen så att vi kan lägga alla tankar vi inte bör ha under Kristi lydnad. I detta kommer vi att tänka på Vapenrustningen som det står om i Efesierbrevet: Vi kommer alla till en punkt då vi måste välja vapen- Människors eller Guds.

Paulus försäkrar oss om att Guds vapenarsenal- bön, tro, hopp, kärlek, Bibeln, den helige Ande, är de vapen vi behöver.Paulus säger: *Det är sant att jag är en vanlig, svag., mänsklig varelse, men jag använder inte värdsliga metoder för att vinna mina strider.* /2 Kor 10:3/ Vi är också mänskliga och ibland svaga människor, men vi har vapen att strida med: GUDS ORD.

När vi tänker på, memorerar och förstår vad Gud säger oss, då slipper vi bygga upp tankar som tar OSS till fånga. Efeseierbrevet hjälper oss att förstå vikten av att ta på sig vapenrustningne varje dag. Trons sköld behöver du för att hålla djävulens glödande pilar på avstånd. Bibeln är verkligen en bok som du kan lita på och som du har som rättesnöre för ditt liv. Tankar som annars skulle ta över ditt liv och göra dig till en fånge under dem, de kommer du med hjälp av Guds ord att klara av att mota bort med de vapen du fått av Gud.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.