Det onda och det goda / Behov o begär

 Man kan vara köttslig, eller man kan vara andlig och sätta Jesus främst. Det där att vara köttslig och se på sina egna behov före Kristus och hans härlighet, ja det är problem under den vandring man går med Gud.

Sina egna behov och begär,,,istället för Gud? Nej det borde ju inte vara så att man tänker på sina egna behov, men man är ju människa och innan man kommit till olika beslut i sitt liv, så lever man med “köttet” som en ständig påminnelse om hur fel man egentligen gör.

Paulus säger att vi ska döda köttet, och leva för Kristus, och ja, han har naturligtvis rätt i det. Man kan be t ex denna bön för att komma i rätt förståelse över sin otrygghet och sina begär: *Käre Far, jag är så glad att du lade alla mina synder och onda tankar på din Son, Jesus. Han tog alla mina synder och gav mig fullständig förlåtelse, och jag kommer aldrig att konfronteras med mina synder i himmelen. Tack för att du hjälper mig att tillåta Kristi nya sinne- det sinne som älskar Gud och hatar det onda- att växa sig starkare inom mig. Tack för att jag nu vet hur jag ska ta itu med mitt köttsliga sinne Jag vill engagera mitt nya andliga sinne att tjäna dig och med min mun vill jag hela tiden proklamera din storhet och min kärlek till dig. Amen.*

Denna bönen säger oss att vi kan övervinna otrygghet och begär genom att helt enkelt erkänna Kristus som grunden och styrkan i våra liv. Alla trick som fienden och vårt köttsliga sinne tar till blir härmed oskadliggjorda, och vi blir fria att bli den han vill att vi ska vara.  Jesus sade: *Ske inte min vilja, utan din*

Så får vi också säga då vi brottas med fienden. Låt oss göra Kristi vilja..så långt vi bara förmår och veta att han har förlåtit oss, och att vi får gå vidare i tro på en stor Gud.

Ett bra exempel på det köttsliga sinnet är David och Batseba i bibeln, där kan man tala om köttet och vad det ville, och hur det gick. Sådana saker har fått många av Herrens utvalda att falla, men vi kan också se hur Guds stora nåd räddade dessa människor. Vad kunde David ha gjort för att undvika det tragiska som hände? han skulle med sin tunga ha talat ut Guds ord, han skulle ha sjungit den 23 psalmen, och lovprisat Gud.

Bara att genom att använda sin tunga till att tala ut Guds ord skulle David ha kunnat se till, att den frestelse, som för ögonblicket var så intensiv, måste lämna honom. Det var ju lättare sagt än gjort, det vet vi, men detta är ett exempel på hur det kan gå till och vad man borde göra i stunder av lockelser. ……

Vi har ett vapen att använda mot fienden, satan, och det skall vi komma ihåg att använda alla de gånger då satan frestar oss i vårt tankeliv.

Läs i Romarbrevet 10:9 om munnens bekännelse, och om att man tror av hjärtat. Paulus säger till fångvaktaren: “Tro på Herren Jesus, så blir du med ditt hus frälst.” /Apg 16:31/

 I Romarbrevet 8 kan du också läsa om vår kamp med köttet, läs det gång på gång. Vi har mycket att kämpa med men i Kristus har vi seger, glöm inte det.

2 thoughts on “Det onda och det goda / Behov o begär

  1. Hej Mandy! Tack för dina goa ord. Jag vet att du har mycket att stå i därför ville jag uppmuntra lite, den helige Ande visar ju..
    Ta det lite lugnt också, och jag ber för dig o din fam o din älskade B
    Kram Maria

  2. Hej Maria! Tack så jätte mycket för det underbara kortet jag fick! Det var helt klart dagens räddning! Jag gillar dig så mycket, har inte haft tiden att skriva på länge men du är i mina tankar. Massa kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.