Min Herre /Korset /Petrus

 

  amazinglove-jesus-1.gif  Korset- Jesu symbol

Vi människor idag, dödas inte på ett kors. Så var det däremot under apostlarnas tid, och så många fick dö den döden.

Jesus var en av dem som hängdes upp för att dö där. Petrus var rädd för korsdöden, jag förstår det. Men förstår vi hela innebörden i vad som står i Joh 21:18,19 ?

Petrus var rädd och här kommer texten: *Sannerligen, sannerligen säger jag dig: När du var yngre, omgjordade du dig själv och gick vart du ville; men när du blir gammal, skall du nödgas sträcka ut dina händer, och en annan skall omgjorda dig och föra dig, dit du inte vill. Detta sade han för att ge till känna, med hurudan död Petrus skulle förhärliga Gud. Och sedan han sagt detta, sade han till honom: Följ mig.*

Jesus säger här att Petrus skall lida korsdöden. Enligt traditionen var det på det sätt som Petrus dog. Petrus var verkligen livrädd för detta som skulle ske. Men Jesus säger ju:

 *Petrus, var inte rädd för korset. Även om du kommer att dö på ett kors.*

När man vidtog åtgärder för att korsfästa Petrus sade han:

* Nej, jag är inte värdig att dö på samma sätt som min Herre.*

Så på hans egen begäran korsfästes han upp och ned. Jesus tog bort all fruktan ur Petrus.Jesus befriar oss från all fruktan så totalt, att vi är villiga att dö på korset.

Vi kommer att segra ändå, eftersom Kristus alltid för oss fram i segertåg. (2 Kor 2:14)Jesus säger:

*Petrus, det kors som du är så rädd för, att du inte ville tillåta mig att gå dit… titta, det blev min uppståndelse.*

Och Petrus, du kommer också att gå dit, men du kommer inte att vara orolig eller rädd. Jag kommer att föra dig raka vägen till korset- och sedan föra dig igenom.* Detta är befrielse från fruktan.

Som sagt: Kanske vi inte dör på ett kors i våra dagar, men vi vet inte heller på vilket sätt vi kan få lida för Kristus i de sista tiderna.

Förföljelserna är stora mot kristna idag, och vill vi vara Jesu efterföljare så kan vi ju räkna med att det inte är lätt. Men är vi rädda för något, så går vi till Jesus, han är alltid med oss, i vilka svåra omständigheter det än är. Han räddar, han sörjer för oss och han är vår Herre. Varför då vara rädd?

*Jesus känner vår strid och prövning Han oss leder till aftonen. Ingen lik Jesus i fröjd och smärta, Nej, det finns icke en.* /Johnson/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.