Det globala övervakningssystemet /Echelon

 

aniglobe1_1420517772search_1443362748

Echelon – det globala övervakningssystemet 

 

http://www.atomer.se/avlyssning.pd   /Pär Ström B B B  

 ”Utan politisk och rättslig kontroll kan Echelon bli ett slags hemlig cyberpolis, utan domstolar, juryer eller någon rätt för individen att försvara sig.” James Bamford i boken ”Body of Secrets” Echelon är ett mycket omfattande och kraftfullt system för övervakning av elektronisk kommunikation. Det har global täckning och bevakar bl a telefonsamtal, faxmeddelanden, e-post, telex, videokonferenser och vanlig radiokommunikation – i princip täcks alla typer av elektronisk kommunikation. Uppgifterna varierar, men det har sagts att systemet har kapacitet att snappa upp tre miljarder meddelanden per dygn. 

Margaret ”Peg” Newsham är en avhoppad Echelon-anställd. I tio år arbetade hon åt olika leverantörer av avlyssningsutrustning till NSA (National Security Agency, USA:s mäktigaste underrättelseorganisation, så hemlig att akronymen länge uttyddes ”No Such Agency”). I två år – fram till 1984 – var hon en av de ansvariga för den dagliga driften av Echelons datornätverk på den brittiska Echelon-stationen i Menwith Hill.

Så här beskriver hon Echelon i en intervju för den danska tidningen Ekstra Bladet (som i ett stort antal artiklar försökt kartlägga Echelon):

”Övervakningen hade en fantastisk precision. Vi kunde peka ut en enskild person eller organisation och övervaka all elektronisk kommunikation – real time – hela tiden. Det skedde utan att personen hade någon chans att upptäcka det, och den mesta informationen skickades snabbt vidare till en annan station med hjälp av de enorma digitala möjligheter vi hade. Det hela skedde utan domares beslut […] Det är som en sökmotor på Internet. Man kan söka på bestämda nummer, personer eller begrepp, och så kommer allt det upp som är relaterat till det man skrivit in.”

LÄS   HELA  ARTIKELN I LÄNKEN OVAN!

 

/Maria

 

 

 

2 thoughts on “Det globala övervakningssystemet /Echelon

 1. Ja du har rätt. Gud vet redan allt, och ser du hur de små människorna som är stora i sina egna ögon, far runt här på planeten och grejar och styr och Gud har redan allt färdigt för alla.

  Imperierna rör sig åt olika håll och i olik tider men alltid har det funnits de som vill ha hela kakan.

  Angående Almedalen så skulle det finnas en talesman för de hemlösa och fattiga och inbjudna sådana för att få tala med politikerna! För varför gör man inget åt de hemlösas och fattigas hemska situation?

  ……….Men politikerna får gratis mat och drinkar och snackar en massa dynga! Ändå jäser det inte i leden i Sverige..man godtar allt.

  Kriminaliteten är mycket hög i Sverige och mord är det varje dag, människor är utan Gud och vet inget annat liv än det svåra. Vad fruktansvärt.
  /Maria

 2. Idag på Almedalen var det en kvinna som sa om lobbyism inom politiken: “det är inte bara stora bolag som lobbar politiker, det gör också små organisationer. Det är viktigt att påpeka.” Undertexten var: “Lobbyism är vare sig ond eller god.”

  Samma är det med Echelon och NSA. Om de kan kopiera ned allting som händer på planeten, så är det ju bra om små organisationer också kan få tillgång till allt detta väldiga material! Det är ju bra att man gör kopior på vad som händer på planeten, om den av någon händelse skulle försvinna en dag!

  När imperier rör sig kallas det säkerhet och trygghet. När små människor gör samma sak kallas det kriminalitet och hacking.

  Gud vet redan allt, men honom ägnar vi liten tanke. Han är ju bara storsint, långmodig och kärlekfull.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.